19. 07. 2020 - 16:54
VIDIO JE SCHUMIJA I ODMAH PODIGAO SVIJET NA NOGE! Prijatelj...
907
Shares
VIDIO JE SCHUMIJA I ODMAH PODIGAO SVIJET NA NOGE! Prijatelj OTKRIO NOVE DETALJE o zdravstvenom stanju slavnog Nijemca, fanovi oduševljeni!

JEAN TODT OTKRIO

VIDIO JE SCHUMIJA I ODMAH PODIGAO SVIJET NA NOGE! Prijatelj OTKRIO NOVE DETALJE o zdravstvenom stanju slavnog Nijemca, fanovi oduševljeni!

19. 07. 2020 - 16:54
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Predsjednik Svjetske automobilističke federacije Jean Todt boravio je u dvodnevnoj posjeti Zagrebu. Boravak je iskoristio za sastanke s državnim vrhom, vodstvom HAKS-a i drugim sportskim dužnosnicima.

Govorilo se o sigurnosti na cestama, mogućnosti održavanja utrke WRC-a u Hrvatskoj, a u ekskluzivnom razgovoru za HRT otkrio je da, kad god može, i dalje provodi vrijeme s legendarnim Nijemcem, koji je 2013. teško stradao u skijaškoj nesreći.

schumacher-todt"Jako sam sretan što sam tu. Ovo je moje prvo putovanje i posjet nakon što je počela pandemija covida-19. Naravno, putujemo oprezno, znamo da je virus još uvijek tu, još ima mnogo žrtava pandemije. Moramo biti jako oprezni i živjeti s virusom. Velika je prilika što sam tu u Zagrebu, nakon čega idem u Mađarsku, gdje se održava nova utrka Formule 1", rekao je Todt pa se osvrnuo i na Schumachera.

Od 2000. do 2004. Ferrari je osvojio sve - naslove u konstruktorskom poretku, a Michael Schumacher nanizao je pet svjetskih titula. Nakon skijaške nesreće 2013. svjetska javnost ne zna gotovo ništa o stanju slavnog Nijemca. Prošle godine baš je Jean Todt, njegov bivši šef i veliki prijatelj, u jednom intervjuu rekao da posjećuje Schumachera u njegovom domu i gleda utrke Formule 1 s njim. 

todt-schumi"I dalje se viđamo. Naravno, kao što ste dobro i rekli, to je nešto veoma privatno. Volim Michaela, volim njegovu porodicu i s njima provodim vrijeme kad god mogu", rekao je Todt, dodavši:

"On se bori. Nadam se da će ga i svijet ponovo imati priliku vidjeti. Na tome rade on i njegova porodica".

Podsjećamo, nakon skijaške nesreće koju je legendarni prvak doživio 2013. godine svjetska javnost ne zna gotovo ništa o stanju slavnog Nijemca.

Porodica godinama šuti, mali broj prijatelja ima priliku da ga posjeti i vidi, a rijetko ko se usudi da u javnost iznese bilo kakve informacije o njegovom stanju.

schumitodt

FOTO: PROFIMEDIA

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti