19. 07. 2020 - 17:06
HOROR POČETAK SEZONE ZA SVJETSKOG PRVAKA Doživio je strašan...
907
Shares
HOROR POČETAK SEZONE ZA SVJETSKOG PRVAKA Doživio je strašan pad, ostao bez bodova, ali to nije ono najgore: Brojna naprsnuća, lomovi, slijedi OPERACIJA (VIDEO)

MARK MARKEZ NIJE DOBRO POČEO NOVU SEZONU

HOROR POČETAK SEZONE ZA SVJETSKOG PRVAKA Doživio je strašan pad, ostao bez bodova, ali to nije ono najgore: Brojna naprsnuća, lomovi, slijedi OPERACIJA (VIDEO)

19. 07. 2020 - 17:06
0
Shares

Aktuelni svjetski šampion u "Kraljevskoj klasi" Mark Markez obilježio je trku za VN Španije, prvu u ovogodišnjem šampionatu, koja je vožena na stazi u Herezu, ali ne u pobjedničkom maniru, s obzirom na to da je dva puta izlijetao sa staze, završio na kraju bez bodova.

Najprije je izletio u jednoj krivini još u povoju trke, s 1. je tada skliznuo na 16. poziciju, ali se ekspresno povratio, stigao čak i na 3. mjesto i krenuo u napad na drugo, što ga je skupo koštalo, jer je u rizičnom napadu na Vinjalesa izgubio kontrolu nad motorom, poletio kroz vazduh i završio u šljunku.

Fabio Kvartararo je stigao prvi na cilj, drugi je bio Maverik Vinjales, treći Andrea Dovicioso.

Nakon prvih pregleda doktori su konstatovali da je Markez doživio prijelom ruke u udesu, što je potvrdio Alberto Pjuig, šef tima Repsol Honda. Markez je brzo poslije opasnog pada prebačen u lokalnu bolnicu gdje mu mu je konstatovana pomenuta teža povreda desne ruke.

1

Prema navodima španskih medija, on će već sutra biti operisan u bolnici u Barceloni.

Pogledajte težak pad Marka Markeza koji se u tom momentu nalazio na trećoj poziciji, iza Maverika Vinjalesa.

Doktor Anhel Čarte je iznio je i detalje povrede.

- Markez je doživio pad visokog intenziteta i pretrpio traumu grudnog koša, s desne strane, i povredu nadlaktične kosti. Imao je direktnu traumu desne ruke, čini se da ga je udarila guma njegovog motora, i izazvala naprsnuće. Radi se o totalnoj frakturi, mada nije dislocirana do kraja. Ruka mu je trenutno imobilisana i biće prebačen u Barcelonu gdje će biti obavljen hirurški zahvat.

 

Učitaj još novosti