16. 04. 2019 - 22:02
OVO JE DNO DNA: Jedan od najtalentovanijih F1 vozača ikada kao...
907
Shares
OVO JE DNO DNA: Jedan od najtalentovanijih F1 vozača ikada kao posljednji amater, ovo je tužno gledati

F1

OVO JE DNO DNA: Jedan od najtalentovanijih F1 vozača ikada kao posljednji amater, ovo je tužno gledati

Sport.ba
16. 04. 2019 - 22:02
0
Shares

Robert Kubica priznao je nakon Velike nagrade Kine da jednostavno nije u stanju držati ritam ostalih vozača u elitnom automobilističkom natjecanju, a okretanje na stazi za vrijeme kruga za zagrijavanje dodatno je pokvarilo dojam i čini se da njegov povratak Formuli 1 nije bio dobra ideja.

robert-kubica-905395

Najavljivana je priča o povratku 34-godišnjeg Poljaka u Formulu 1 kao jedna od najljepših sportskih bajki, s obzirom da je teško stradao u reli nesreći prije sedam godina i vjerovalo se da više nikad neće voziti među elitom.


No, bajka se polako pretvara u noćnu moru, jer Robert Kubica u prve tri utrke nije pokazao baš po ničemu da zaslužuje vraćeno mu mjesto u Formuli 1 te je očito da više fizički, a ni vještinom ne može pratiti zahtjeve koji pred njega stavlja ovaj sport.

Kubica kaska za kolegom u Williamsu Georgeom Russellom koji ga redovito pobjeđuje na kvalifikacijama, a sekundu je brži po krugu u utrci. U Kini se još k tome okrenuo na stazi u krugu za zagrijavanje, što je bio jedini trenutak kojim je skrenuo pozornost na sebe prošle nedjelje.

'Nikad nisam bio toliko spor u dugim serijama krugova. Čudno je to, bolid proklizava, ne mogu raditi stvari koje rade drugi vozači, uključujući i timskog kolegu,' požalio se Robert Kubica nakon Šangaja i dodao:

robert-kubica

'Sve samo pokušao, ali kad nema gripa, nema ni čarolije u ovom sportu.'

U svakom slučaju, Poljak je zaglavio u najgorem bolidu koji postoji trenutno u Formuli 1 pa mu ne bi pomogla ni briljantna vožnja ovih dana, no ako nastavi u istom stilu, mogao bi već do ljeta ostati bez svojeg mjesta u sportu. Ovaj put zauvijek.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti