15. 04. 2019 - 21:30
BIVŠI PRVAK FORMULE: Bio je to jako nepravedan potez Ferrarija
907
Shares
BIVŠI PRVAK FORMULE: Bio je to jako nepravedan potez Ferrarija

FORMULA 1

BIVŠI PRVAK FORMULE: Bio je to jako nepravedan potez Ferrarija

Sport.ba
15. 04. 2019 - 21:30
0
Shares

I dalje je glavna tema u svijetu Formule 1 ekipna odredba prema kojoj je Charles Leclerc morao propustiti Sebastiana Vettela na Velikoj nagradi Kine. 

ferrari

Leclerc je Nijemca prestigao u prvom zavoju utrke, ali su mu nešto kasnije iz boksa naredili da mora propustiti četverostrukog svjetskog prvaka i deset godina starijeg ekipnog kolegu. U Ferrariju su zaključili da Vettel ima veće šanse da stigne Mercedese na prva dva mjesta, ali ne samo da Nijemac to nije uspio nego je u nekim trenucima bio sporiji od Leclerca.

"Potpuno mi je jasno kako se Charles osjeća, ali mislili smo da Sebastian ima više šanse. Leclerc ima pravo biti ljutit i mi to prihvaćamo. Žao nam je što je tako ispalo, ali možda će sljedeći put odluka ići u njegovu korist", rekao je Ferrarijev menadžer Mattia Binotto, a Leclerc nije skrivao ljutnju na ekipu.

vettel
Na Leclercovu stranu stao je bivši svjetski prvak Nico Rosberg.

"Razumijem da su morali nešto pokušati, ali su se ponijeli jako grubo prema mladiću. Bilo je to nepošteno prema Leclercu. Za Sebastiana je to bila dobra odluka, ali osjećam se loše zbog Leclerca. Bio je brži i nije na lijep način završio utrku", rekao je Rosberg, prvak iz 2016. godine.

(Sport.ba)

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Učitaj još novosti