17. 04. 2019 - 13:54
Hamilton: Borba za titulu je otvorena!
907
Shares
Hamilton: Borba za titulu je otvorena!

AKTUELNI PRVAK TVRDI

Hamilton: Borba za titulu je otvorena!

Sport.ba
17. 04. 2019 - 13:54
0
Shares

Aktuelni svjetski šampion Formule 1, vozač Mercedesa Lewis Hamilton rekao je da je borba za titulu i dalje otvorena, uprkos odličnom startu sezone.

Mercedesovi vozači su u prve tri trke osvojili prva dva mjesta, što se u Formuli 1 nije dogodilo od 1992. godine i Williamsa. Hamilton vodi u šampionatu sa šest bodova više od timskog kolege Valterija Bottasa. 

Ferrari je bio najbolji na predsezonskim testiranjima, ali se na početku sezone muči sa tempom, ali i strategijom.

"Mislim da, sa onim što imamo, radimo na našem punom potencijalu. Ali, prikazaćemo i više u budućnosti, napredovaćemo. U Bahreinu nismo bili dovoljno brzi za pobjedu, ali tokom trke se događaju stvari koje morate da iskoristite kako biste pobijedili, a mi smo to uradili. Mislim da smo u Australiji i Kini potpuno zasluženo pobijedili", rekao je Hamilton, prenijeli su britanski mediji.

Petostruki svetski prvak ocijenio je da Ferrari u prve tri trke ove sezone nije prikazao sve što može.

On je rekao da se niko u ekipi ne zanosi dobrim rezultatima, pošto znaju da ih čeka velika borba. 

"Ne znam gdje su bili Red Bullovi, ali znam da su Ferrariji tu. Mislim da nam predstoje trke koje njima više odgovaraju. Nismo očekivali da ćemo imati prednost u Melbournu, nismo očekivali zaostatak u Bahreinu, a nismo ni očekivali ovu prednost u Kini. Sve je i dalje otvoreno. Kao tim smo bili dobri, napravili rezultate i moramo tako da nastavimo. Ove godine je cilj da budemo skoro savršeni tokom svakog vikenda, ali i između njih", rekao je Hamilton.

"Ferrariji imaju četiri desetinke prednosti na ravnom, ali gube vrijeme u krivinama. Biće zanimljivo vidjeti kakvu strategiju će napraviti za predstojeće trke", naveo je on.

Naredna trka u šampionatu na programu je 28. aprila u Azerbejdžanu, na čijoj stazi je najduži pravac, a zatim slijedi trka u Barceloni, gdje je Ferrari bio najbrži tokom testiranja.

Učitaj još novosti