02. 01. 2019 - 14:56
Barrichello savjetuje Leclerca: Za Ferrari treba biti jak u glavi
907
Shares
Barrichello savjetuje Leclerca: Za Ferrari treba biti jak u glavi

BRAZILAC O NOVOM ČLANU SLAVNOG TIMA

Barrichello savjetuje Leclerca: Za Ferrari treba biti jak u glavi

Sport.ba
02. 01. 2019 - 14:56
0
Shares

Bivši Ferrarijev F1 vozač Rubens Barrichello dao je savjet budućem Ferrarijevom vozaču Charlesu Leclercu koji će iduće godine biti novi timski kolega Sebastianu Vettelu i upozorio ga da za uspjeti u talijanskoj momčadi mora biti vrlo jak u glavi.

f1-spanish-gp-2003-the-first-row-michael-schumacher-and-rubens-barrichello

Leclerc je oduševio svijet Formule 1 u svojoj prvoj sezoni u Alfa Romeo Sauberu u kojem je dominantno zasjenio njihovog dugogodišnjeg vozača Marcusa Ericssona, a Ferrari se odlučio dati mu priliku u 2019. što inače nije uobičajena politika najuspješnije F1 ekipe svih vremena.

U Leclercov talent više niko ne sumnja, ali ostaje pitanje kako će se mladi vozač nositi s dosad neviđenim pritiskom koji je uobičajen u velikoj momčadi poput Ferrarija koja, da stvar bude još teža, čeka vozački naslov prvaka od 2007.

skysports-charles-leclerc-ferrari

“Super sam uzbuđen zbog njega”, rekao je Barrichello za Autosport.

“On je jedan od tih mladih vozača koji se zaista impresivno probio. Ali da biste se probili u Ferrariju i bili uspješni, morate biti zaista jaki u glavi. Što se tiče talenta, znamo da ga ima. Bit će to dobar izazov za Seba.”

leclerc1Barrichello se Ferrariju pridružio 2000. godine kada je zamijenio Irvinea koji je otišao u Jaguar, a Ferrari je upravo od te godine krenuo s osvajanjem dvostrukih naslova prvaka koje je nizao do kraja 2004.

14e8ders-barrichello-schumacher

Leclerc će 2019. zamijeniti Raikkonena koji je u Ferrariju posljednjih pet godina, ali koji je i dalje Ferrarijev posljednji svjetski prvak iz 2007.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti