31. 12. 2018 - 20:10
Alonso: Schumacher mi je bio najveći rival
907
Shares
Alonso: Schumacher mi je bio najveći rival

ŠPANAC OTKRIO

Alonso: Schumacher mi je bio najveći rival

Sport.ba
31. 12. 2018 - 20:10
0
Shares

Nekadašnji vozač Formule 1, Fernando Alonso, smatra da mu je legandarni Michael Schumacher bio najveći rival u najbržem cirkusu, a dodaje da je konkurencija danas mnogo jača nego kada je on vozio.

Dok se Fernando Alonso sprema za trku 500 milja Indianopolisa i za Sjvetski šampionat u izdržljivosti, veoma su interesantne njegove izjave o karijeri u Formuli 1 koju je Španac obilježio jer je prekinuo dominaciju sedmostrukog svjetskog šampiona, Michaela Schumachera.

Alonso je titulu uzeo 2005. godine kada je Schumacher bio na vrhuncu karijere.

"Teško je izabrati jednog rivala ali ako moram da kažem onda je to Michael. To je jednostavno zato što je on dominirao u ovom sportu kada sam ja došao u Formulu 1. Kada ste u kartingu i vidite da Michael pobjeđuje, vi ste drugačija kategorija, vidite njega kako pobjeđuje, a onda se poslije toga borite sa njim točak uz točak, Michael je taj najveći rival, ne zbog nekog tehničkog aspekta već zbog emocija prije svega", kaže Fernando Alonso. 

"Bitke sa njim su bile posebne i veoma emotivne u to vrijeme za mene. Imali smo, imamo vjerovatno i dalje, najtalentovaniju generaciju. Jer su vozači sada spremniji. Danas vozači imaju više vremena u simulatorima, i ulaze u Formulu 1 na nivou koji je bio nezamisliv prije jedne ili dvije decenije", zaključio je Alonso.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti