03. 01. 2019 - 10:08
Za rođendan odjeknule riječi bliskog Schumijevog prijatelja:...
907
Shares
Za rođendan odjeknule riječi bliskog Schumijevog prijatelja: Ipak se čudesno oporavlja

JEAN TODT OPTIMISTIČAN

Za rođendan odjeknule riječi bliskog Schumijevog prijatelja: Ipak se čudesno oporavlja

Sport.ba
03. 01. 2019 - 10:08
0
Shares

Predsjednik Fie i bivši Ferrarijev šef, Jean Todt, najavio je da će još mnogo utrka gledati u društvu Michaela Schumachera u njegovoj kući u Švicarskoj, što mora značiti da se njegovo stanje značajno poboljšalo od onog kakvo je bilo nakon nesreće prije pet godina u Meribelu...

schumacher-todt

Michael Schumacher pod velom tajni slavi danas svoj 50. rođendan, a iako se njegova obitelj javila saopćenjem iz kojeg se može iščitati nešto o njegovom zdravstvenom stanju, i dalje je nepoznato do koje se mjere uspio oporaviti.

Ono što budi nadu u oporavak svakako su izjave njegovog bivšeg šefa i bliskog prijatelja Jeana Todta koji je priznao da je kod Schumija u porodičnom domu nedavno gledao Veliku nagradu Brazila, što se sigurno ne bi dogodilo da sedmerostruki šampion još uvijek nepomično leži u krevetu na aparatima.

michael-schumacher

"S njim sam gledao mnogo utrka, prije i poslije nesreće. Gledali smo ih mnogo zajedno i još ćemo ih mnogo gledati", najavio je Jean Todt.

f1-spanish-gp-2003-the-first-row-michael-schumacher-and-rubens-barrichello

Povodom jubilarnog rođendana mnogo je onih koji su Michaelu iskazali počast.

"On je bio moj učitelj. Zajedničko vrijeme u Ferrariju za mene je bilo fantastično iskustvo", izjavio je Brazilac Felipe Massa.

Massa-and-Schumaher-celebrating

"Najljepši trenuci u mojoj karijeri bili su kad sam Schumachera mogao gledati u rezervizoru", prisjetio se pak nekadašnji prvak Mika Hakkinen.

schumacher

"Schumacher se bori, odlučan je i ima fantastičnu obitelj koja ga okružuje", poručio je bivši čelnik Ferrarija Luca di Montezemolo.

Od aktuelnih pak vozača, Lewis Hamilton je priznao kako Schumija i dalje smatra najvećim u historiji, iako se polako približava njegovim rekordima, a Sebastian Vettel je naglasio kako mu je zadnjih godina falio stariji sunarodnjak i njegovi savjeti, uz koje bi možda i uspio pobijediti britanskog rivala u 2018. godini...

Michael-Schumacher-24

vettel_schumacher_brazil12

Schumacher

Michael-Schumacher

michael-schumacher-1997-godine-namjeravao-usvojiti-dijete-iz-bih

corinnaSchumacherGETT

Schumacherportrait

schumacher-452511

Schumacher

131229080649-01-schumacher-1229-story-top

michael-schumacher-benetton-3389214

 

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti