05. 05. 2024 - 11:07
POSTAO KRALJ BRZE HRANE: Zaradi 200 miliona eura svake godine,...
907
Shares
POSTAO KRALJ BRZE HRANE: Zaradi 200 miliona eura svake godine, a bio je legenda njemačkog fudbala

POSTAO KRALJ BRZE HRANE: Zaradi 200 miliona eura svake godine, a bio je legenda njemačkog fudbala

05. 05. 2024 - 11:07
0
Shares

Lukas Podolski, čuveni njemački fudbaler, pokazao se kao još uspješniji preduzetnik nego što je bio sportista, iako je bilo poznato širom planete kakvu je "ljevicu" imao.

Iako je za mnoge to možda i iznenađenje, Podolski (38) još uvijek igra profesionalni fudbal i to za Gornik u Poljskoj.

Upisao je ove sezone na 28 nastupa po tri gola i asistencije, dok je u međuvremenu je u toku karijere pokrenuo nekoliko poslova.

Otvorio je sportski centar, fabriku sladoleda, pokrenuo je muzički festival, ali pravi dragulj u njegovoj kruni jeste lanac kebab restorana.

Podolski je, insiprisan onim što je vidio u Istanbulu dok je nastupao za Galatasaray, odlučio da otvori prvi restoran „Mangal kebab“ prije šest godina, a od tada njegov biznis ne prestaje da bilježi rast.

Danas ima oko 30 restorana širom Njemačke, a ovaj turski specijalitet je sve popularniji u Evropi. Nekadašnji fudbaler Kelna, Bayerna, Arsenala, Intera, Kobea i Antalyje danas od tog posla zarađuje oko 207 miliona eura.

Ukoliko u McDonaldsu naručite nešto platit ćete koliko i u mojim restoranima… Ili čak i više… Međutim, vaša hrana će biti s****, jer joj nedostaje kvalitet – kaže Podolski.
Podolski je nastupao 130 puta za reprezentaciju Njemačke i postigao 49 golova.

Nastupio je četiri puta na evropskim prvenstvima i tri puta na mundijalima.

 

Učitaj još novosti