07. 05. 2024 - 17:19
Sjećate li se debija Ibrahima Šehića u reprezentaciji Bosne i...
907
Shares
Sjećate li se debija Ibrahima Šehića u reprezentaciji Bosne i Hercegovine? (VIDEO)

Sjećate li se debija Ibrahima Šehića u reprezentaciji Bosne i Hercegovine? (VIDEO)

07. 05. 2024 - 17:19
0
Shares

Golman Al Khaleeja, Ibrahim Šehić, danas je objavio kraj svoje reprezentativne karijere.

Poslije četrnaest godina nastupanja u A reprezentaciji Bosne i Hercegovine, prije toga i u omladinskim selekcijama, Ibrahim Šehić je odlučio da kaže "zbogom" reprezentaciji, a svoju odluku je objavio na društvenim mrežama, piše sport1.ba.

Ibrahim Šehić je za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitovao 17. novembra 2010. godine u prijateljskom meču protiv Slovačke na Pasienky stadionu u Bratislavi. Selektor Safet Sušić je priliku dao četvorici debitanata tada, Ibrahimu Šehiću, Ognjenu Vranješu, Muhamedu Bešiću i Muhamedu Subašiću. Bosna i Hercegovina je slavila 3:2, a tadašnji selektor Safet Sušić je bio zadovoljan izdanjem tada dvadesetdvogodišnjeg golmana Željezničara.

- Izuzetno mi je drago što je Šehić veoma dobro branio jer nije lako biti treći golman i odjednom naći se na golu u jednoj ovakvoj utakmici, bez obzira što je prijateljska. On je potvrdio svoje kvalitete i za mene nije nikakvo iznenađenje da je on dobro branio, rekao je tada Sušić.

Nakon te utakmice Ibrahim Šehić je još 54 puta čuvao gol A reprezentacije i sa ukupno 55 nastupa završava reprezentativnu karijeru.

Učitaj još novosti