12. 01. 2023 - 18:59
JEDAN OD NAJLPAĆENIJIH FUDBALERA MJESEČNO ZARADI MILIONE:...
907
Shares
JEDAN OD NAJLPAĆENIJIH FUDBALERA MJESEČNO ZARADI MILIONE: Mnogi se iznenade kada vide kako Messi troši bogatstvo

AKO JE VJEROVATI INSTAGRAMU - ŽIVI SASVIM SKROMNO

JEDAN OD NAJLPAĆENIJIH FUDBALERA MJESEČNO ZARADI MILIONE: Mnogi se iznenade kada vide kako Messi troši bogatstvo

12. 01. 2023 - 18:59
0
Shares

Lionel Mesi je nedavno osvojio titulu prvaka svijeta s Argentinom i mnogi smatraju da mu je samo još ovo nedostajalo pa da ga se smatra najboljim fudbalerom ikada.

Omaleni Argentinac je jedan od najboljih fudbalera svijeta trenutno, a sa velikim uspjehom definitivno dolazi i veliki novac. Pored svega toga reklo bi se da je Messi ostao prilično skorman i da se javno ne rasipa bogatstvom koje poseduje, za razliku od nekih njegovih kolega.

Strani mediji pisali su da zarađuje 7 miliona eura mjesečno, ali kada uđete na njegov Instagram nalog nećete vidjeti raskoš i luskuz.

Iako mediji prenose da fudbaler vozi automobil vrijedan 240.000 dolara, na društvenim mrežama ne možete vidjeti da je Messi drugi po redu najplaćeniji fudbaler na svijetu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Za razliku od njegovog rivala Cristijana Ronalda koji voli da se slika pored luksuznih automobila i pokazuje raskoš na Instagramu, Messi najčešće objavljuje fotografije s porodicom.

Prije selidbe u Pariz, živio je u vili koja se nalazi u Kasteljdefelsu, u brdima iznad španskog grada Barselone, sa suprugom Antonelom i njihovo troje djece.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Sudeći po fotografijama i video snimcima sa Instagrama, u kući fudbalera sve je posvećeno djeci i igri.

Možda Messi vješto skriva luksuz u svom domu, ali na Instagramu on živi kao prosječan čovjek koji uživa u toplini porodičnog doma.

Još uvijek je vlasnik kuće u Argentini u kojoj se rodio i odrastao, a iako tamo više niko ne živi Messi plaća za njeno održavanje.

Messi u prosjeku godišnje zarađuje 111 miliona dolara. Dodatnih 27 miliona dolara zaradi preko sponzorstava. S Adidasom je potpisao doživotni ugovor. Ima ugovore i s kompanijama Gatorade, Mastercard i Pepsi, između ostalog.

Učitaj još novosti