25. 07. 2022 - 17:06
Charles Leclerc nakon još jednog kraha: Frustriran sam, opet...
907
Shares
Charles Leclerc nakon još jednog kraha: Frustriran sam, opet sam ja pogriješio

FORMULA 1

Charles Leclerc nakon još jednog kraha: Frustriran sam, opet sam ja pogriješio

25. 07. 2022 - 17:06
0
Shares

Vozač Ferrarija Charles Leclerc kaže da je frustiran nakon Velike nagrade Francuske gdje je kao lider ispao iz utrke u 18. krugu, a tako je ujedno i znatno smanjio svoje šanse za titulu prvaka na kraju.

Leclerc je priznao da je razlog odustajanja bila njegova greška tokom vožnje, a ne neki mehanički kvar. Kaže da osjeća kako najbolje vozi od početka sezone, ali da je sve to besmisleno zbog grešaka koje pravi.

"Nije u pitanju bio kvar, ne djeluje kao da je mehanički problem uzrukovao udes, već sam ja pogriješio. Izuzetno sam frustriran, osjećam se kao da vozim najbolje od početka sezone, ali je to besmisleno ako pravim ovakve greške", rekao je Leclerc.

Dalje je rekao da će, ukoliko izgubi titulu na kraju, tačno znati razlog zbog kojeg se to desilo.

"Mislim da sam izgubio 32 boda zbog svojih grešaka, sedam u Imoli i 25 u Francuskoj. Imali smo odličan tempo i mislim da bi slavio na kraju, a ako ostanem bez titule i razlika bude manja od 32 boda, onda znam da nisam ni zaslužio titulu. Ne smijem griješiti u drugom dijelu sezone ukoliko želim postati šampion."

Leclerc trenutno zauzima drugu poziciju u generalnom poretku i ima ukupno 170 bodova, 63 manje od lidera i aktuelnog prvaka Maxa Verstappena.

Naredna utrka Formule 1 se vodi 31. jula za Veliku nagradu Mađarske.

Učitaj još novosti