24. 07. 2022 - 17:32
LECLERC VEĆ TREĆI PUT U SEZONI ODUSTAO KAO VODEĆI Zabio se u...
907
Shares
LECLERC VEĆ TREĆI PUT U SEZONI ODUSTAO KAO VODEĆI Zabio se u ogradu pa panično vrištao (VIDEO)

FORMULA 1

LECLERC VEĆ TREĆI PUT U SEZONI ODUSTAO KAO VODEĆI Zabio se u ogradu pa panično vrištao (VIDEO)

24. 07. 2022 - 17:32
0
Shares

Charles Leclerc (24), vozač Ferrarija, uvjerljivo je vodio do 18. kruga utrke za Veliku nagradu Francuske, ali tada je izletio iz zavoja staze Paul Ricard. Dok je dodavao gas, proklizao mu je zadnji kraj, nakon čega se zabio u zaštitnu ogradu. Leclercu je to čak treći put ove sezone da prekida utrku u kojoj vodi. Osim toga, novim neuspjehom je pogoršao ionako očajnu statistiku u pogledu pole positiona. Od 16, koliko ih je imao u karijeri, samo pet ih je pretvorio u pobjede. 

Leclerc je, inače, sjajno startao i efektno čuvao pole position odbijajući napade Maxa Verstappena, aktualnog prvaka svijeta i vodećeg ove sezone, koji je cijelo vrijeme bio tik iza njega, ali ispred nikako nije mogao. I onda se dogodio novi debakl Ferrarija. S istrošenim gumama proklizao je dajući gas na izlasku iz zavoja te se zaletio u zaštitnu ogradu.

Udarac i cijela situacija izgledali su jako dramatično jer se u prijenosu čulo Leclercovo panično disanje i urlik: "Neee!" Verstappena je također to zabrinulo pa se preko veze raspitivao o najvećem rivalu: "Je li dobro, je li s njim sve u redu?", a iz boksa njegovog Red Bulla potvrdili su mu da je. Verstappen je, dakako, preuzeo vodstvo, a drugi je postao Lewis Hamilton. 

Zbog nesreće je na stazu izašao sigurnosni automobili, što su svi oni koji nisu promijenili gume iskoristili da naprave upravo to. Safety car povukao se u 20. krugu i utrka se nastavila. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO JE LECLERC IZLETIO SA STAZE.

Na kraju je Verstappen slavio ispred Hamiltona i povećao prednost u generalnom poretku. Nizozemac je tako na najboljem putu da odbrani naslov prvaka Formule 1.

Učitaj još novosti