22. 06. 2022 - 10:48
Rosberg: Hamilton vozi na najvišoj razini, motiviran je jer...
907
Shares
Rosberg: Hamilton vozi na najvišoj razini, motiviran je jer mrzi gubiti od kolege

FORMULA 1

Rosberg: Hamilton vozi na najvišoj razini, motiviran je jer mrzi gubiti od kolege

22. 06. 2022 - 10:48
0
Shares

Svjetski prvak iz 2016. Nico Rosberg smatra da Lewis Hamilton trenutno vozi na svojoj najboljoj razini i da teška situacija s bolidom izvlači najbolje iz njega, ali pohvalio je i njegovoga timskog kolegu Georgea Russella koji ima ‘briljantnu’ sezonu u novoj momčadi.

Hamilton i Rosberg bili su timske kolege u Mercedesu od 2013. do kraja 2016., a Rosberg je Hamiltona pobijedio samo jednom u četiri sezone i to u posljednjoj godini kada je osvojio naslov prvaka i povukao se iz Formule 1.

Rosberg je nakon utrke u Kanadi pun hvale za bivšega momčadskog kolegu koji je u Montrealu ostvario tek drugo postolje ove sezone i tek drugi puta u utrci pobijedio Russella.

“Lewis vozi na svojoj najboljoj razini”, smatra Rosberg koji je jedini vozač koji je u istom bolidu u jednoj sezoni osvojio više pole positiona od Hamiltona (2014.).

“Imao je nevjerovatno nesretnu sezonu sa svim tim stvarima koje su išle protiv njega.”

“Ovo je bio normalan vikend i on je isporučio u svom uobičajenom nevjerojatnom stilu. Ta vozačka postava je tako snažna, nevjerojatna, ali nesumnjivo je da Lewis strastveno mrzi biti iza momčadskoga kolege tako da će biti ultra motiviran i interno snažno pritiskati.”

Rosberg je pohvalio i Russella koji se izuzetno uspješno nosi s puno slavnijim momčadskim kolegom i koji je ispred njega u svim statističkim kategorijama nakon prvih devet utrka sezone, uključujući i plasmane među prvih pet na svim utrkama.

“George je odradio nevjerojatan posao, fenomenalan uzevši u obzir koliko je taj bolid bio težak za vožnju”, smatra Rosberg.

“Biti tako konzistentan, voziti tako dobro, bez ikakvih grešaka, uvijek izvlačiti maksimum, bio je briljantan.”

“U subotu biste pomislili da će reći ‘u redu, idemo na sigurno, po još jedno četvrto ili peto mjesto u kvalifikacijama’, ali ne, on kaže ‘idem po gume za suho, marim samo za pole position’. To je zaista nevjerovatno.”

Bez obzira na bolje izdanje Mercedesa u Kanadi, Rosberg smatra da se na Silverstoneu neće moći boriti za pobjedu iako bi im staza trebala više odgovarati.

“Bolid je u utrci bio prilično dobar, bilo je sjajno kako je George odmah nakon starta krenuo pretjecati bolid za bolidom u ukosnici.”

“Mislim da napreduju, ali i dalje imaju dosta do Ferrarija i Red Bulla. Ne mogu pobijediti na Silverstoneu, i dalje su predaleko.”

Učitaj još novosti