30. 05. 2022 - 17:48
IZGUBIO JE SKORO SVE ŠTO JE IMAO "Popijem devet Brandyja,...
907
Shares
IZGUBIO JE SKORO SVE ŠTO JE IMAO

PAUL GASCOIGNE:

IZGUBIO JE SKORO SVE ŠTO JE IMAO "Popijem devet Brandyja, povučem liniju kokaina, zalijem vinom i odigram utakmicu"

30. 05. 2022 - 17:48
0
Shares

Ako za nekog fudbalera možemo reći da nije ostvario svoj puni potencijal onda je to sigurno nekadašnji engleski veznjak Paul Gascoigne. 

Igrao je za klubove kao što su Newcastle, Tottenham, Lazio, Rangers, Middlesbrough, Everton, Burnley, Gansu Tianma i Boston United u kojem je i završio karijeru 2004. godine, no dojam je da je mogao mnogo više.

Igrao je deset godina i za reprezentaciju Engleske, od 1988. do 1998. godine i u tom periodu je na 57 nastupa postigao deset golova. 

Poznat po nadimku Gazza, napravio je mnoge incidente na terenu i van njega, a kakav je bio možda najbolje opisuje izjava Gennara Gattusa.

"Tokom mog prvog dana u Glasgowu Gascoigne se pos*ao u moje čarape. To je uradio dok sam se ja tuširao. Kada sam se vratio vidio sam go*na u svojim čarapama. Takve stvari je svakodnevno radio", rekao je Gattuso.

gascoigne-ince-england-3284408

Legendarni Gazza je imao ogromne probleme s alkoholom i drogama zbog čega je izgubio skoro sve što je imao.

Pamti se njegova izjava u kojoj je priznao da je intoksiniran čak igrao i utakmice, piše Sportsport.ba.

"Znao sam prije utakmice popiti devet Brandyja, povući liniju kokaina i sve to zaliti vinom", rekao je jedne prilike Gazza. 

Međutim, prethodnih godina ovaj 54-godišnjak odlučio je malo da se "dozove" i konačno sredi svoj život. Iako je mnogima stvarao probleme tokom godina svi su sretni što se bivši igrač Tottenhama uspio oporaviti.

Gazza je nedavno bio dio ekipe Rangersa koji je na 150. rođendan ugostila Tim svijeta kojeg je su predvodila velika imena poput Luisa Figa, Kake, Ricarda Quaresme...

paulgascoigne

U igru je ušao u 80. minuti umjesto Michaela Molsa i njegov nastup izazvao je velike ovacije publike na Ibroxu koja je srdačno pozdravila čuvenog fudbalera, a postigao je i gol na tom meču jer su mu to dopustile kolege s druge strane.

Učitaj još novosti