17. 05. 2022 - 20:06
SJEĆATE LI SE OVE STIJENE? S Leicesterom napravio senzaciju...
907
Shares
SJEĆATE LI SE OVE STIJENE? S Leicesterom napravio senzaciju stoljeća, iznenadio odlaskom u penziju, pa se posvetio...

ROBERT HUTH

SJEĆATE LI SE OVE STIJENE? S Leicesterom napravio senzaciju stoljeća, iznenadio odlaskom u penziju, pa se posvetio...

17. 05. 2022 - 20:06
0
Shares

Njemački defanzivac Robert Huth bio je dio zlatne generacije Leicestera koja je uspjela da osvoji engleski Premiership.

Leicester je 2016. godine šokirao fudbalski svijet osvajanjem titule prvaka Engleske što je jedna od najvećih senzacija ikada.

Klub s King Power stadiona tada je imao zaista briljantnu generaciju koju su predvodili Jamie Vardy i Riyad Mahrez. Dio tog tima bio je i Robert Huth koji je u Leicesteru odigrao tri sjajne sezone.

Huth je u Leicester došao 2015. godine iz Stokea i bio je to sjajan potez. Nijemac se ustalio u početnu postavu kod Claudija Ranierija, te je bio dio fantastične odbrane Leicestera.

Međutim, Huth je sve iznenadio na ljeto 2018. godine kada je saopštio da završava svoju karijeru iako je tada imao svega 33 godine. Očekivalo se da će Huth sigurno da produži ugovor s Leicesterom, no on je imao drugačiji plan, podsjeća Sportsport.ba.

Huth je odlučio da završi karijeru i posveti se drugim stvarima. Tada je izjavio da mu je cilj da nastavi školovanje i dođe do fakultetske diplome što je na kraju i uspio da ostvari.

Ovaj 37-godišnjak se pohvalio na društvenim mrežama da je uspio da dođe do diplome i to na Univerzitetu u Salfordu. Huth je postao magistar nauka u sportskom menadžmentu, te sada bez ikakvih problema može obavljati funkciju sportskog direktora u nekom klubu.

 
Učitaj još novosti