17. 05. 2022 - 19:24
"Sav novac sam potrošio na kokain, lake ženske i opijanje. Bio...
907
Shares

SAŠA ČURČIĆ

"Sav novac sam potrošio na kokain, lake ženske i opijanje. Bio sam na ulici, bio sam skitnica i mjesec dana se nisam kupao"

17. 05. 2022 - 19:24
0
Shares

Fudbal je prepun priča o igračima koji i ne znaju kontrolisati i pametno trošiti zarađeni novac. 

Među najboljim primjerima je Saša Čurčić (50), svojevremeno veliki talenat koji je karijeru završio sa 29 godina i čiji je život bio prepun avantura.

Još sa 19 godina pokojni Ivica Osim mu je dao šansu da zaigra za reprezentaciju Jugoslavije što dovoljno govori o kakvom potencijalu se radilo.

Sjajna tehnika i vizija su ga učinile jednim od najvećih talenata na svijetu. Brzo je zaigrao za Partizana, a nakon toga je u Premiership, tačnije u ekipu Boltona.

354181-sasa-djani-curcic-foto-nemanaj-pancic-5-f

U Boltonu je bio najbolji igrač, ali kako taj klub ispao u niži rang uslijedio je transfer u Aston Villu gdje je igrao sa svojim prijateljem Savom Miloševićem koji je postao jedan od njegovih štićenika za budućnosti.

Plata od 12.000 funti mu je omogućila da se o njemu priča na sav glas. Jedne prilike je iznajmio cijeli autobus pun lakih dama za neke igrače i prijatelje, dok su mu droga i alkohol postali sastavni dio života.

U Birmignhamu se nije dugo zadržao jer je ispao iz trenerskih planova. Crystal Palace je bio njegova naredna destinacija gdje su se stvari još više pogoršale.

Tada se počeo družiti sa Robbijem Wiliamsom i postajao je sve zagriženiji opojnim sredstvima. Ipak, na terenu je bio briljantan te su ga navijači jako cijenili.

Nakon završene afanture otišao je u New York. U američkoj metropoli se počeo družiti sa famoznim košarkašem Dennisom Rodmanom, a njihove zabave su poprimile epitet mitskih.

Uslijedio je kratki angažman u Motherwellu, a posljednji klub u karijeri mu je bio Obilić. Jedna rečenica iz njegove autobiografske knjige mu najbolje opisuje karijeru.

"Sav zarađeni novac u fudbalu sam potrošio na drogu, lake žene i alkohol. Bio sam na ulici, bio sam skitnica i mjesec dana se nisam kupao...", naveo je on.

"Tokom devedesetih svaka druga manekenka je bila sa mnom. Nikada nisam platio za odnos u krevetu, radije bih se ubio neko to uradio. Nisam nikad ni s lakom damom bio, a ni sa starletom punom silikona. Plastika ne može u moje društvo jer se palim samo na prirodne djevojke", rekao je Ćurčić i otkrio da je čak spavao s Naomi Campbell kada je igrao za Crystal Palace.

"Bila je vatreni navijač Palacea. Jednom je došla na utakmicu i poslije smo se upoznali u VIP baru. Nakon par sedmica sam napravio party i pozvao sam je. Ubrzo smo se počeli viđati, ali nije željela odmah na prvom spoju sa mnom u krevet, teška je ona žena. Tek nakon dvadesetog izlaska pristala je spavati sa mnom. Tridesetak puta smo to odradili. Vrh je u krevetu".

Kako kaže spavao je i s Carmen Electrom koja je sigurno bila san mnogih muškaraca.

"Bio sam i s Evom Herzigovom, ali Carmen Electra je najbolja u krevetu. S njom sam imao vratolomije do sedam ujutro na bazenu. Ona je najluđa", dodao je bivši fudbaler.

66d6f0a6731f6f8d8c83fbb5efad93a7

Da pobjegne s ulice mu je pomogao njegov dobri prijatelj Milošević. Zatim je učestvovao u reality programu "Veliki brat" gdje je osvojio 50.000 eura što mu je pomoglo da otplati dugove i počne voditi normalan život.

Imao je i operaciju zuba i nosa koji su platili ceh njegovog lošeg načina života. Sada se ponekad pojavljuje u emisijama u srbijanskim televizijama. Prošle godine je i završio u policijskoj stanici zbog sukoba sa komšijom. U međuvremenu dobio je i trenersku licencu. 

Učitaj još novosti