09. 05. 2022 - 15:08
Toga dana se sve promijenilo: "Rekli su mi da dolazi s ulice i...
907
Shares
Toga dana se sve promijenilo:

RAIOLU JE PROSLAVIO ZLATAN IBRAHIMOVIĆ

Toga dana se sve promijenilo: "Rekli su mi da dolazi s ulice i izgleda kao mafijaš"

09. 05. 2022 - 15:08
0
Shares

Prije desetak dana fudbalski svijet je potresla infromacija da je preminuo najpoznatiji menadžer u ovom sportu Mino Raiola.

Raiola je preminuo u jednoj italijanskoj bolnici u 54. godini nakon što se nekoliko mjeseci borio sa teškom bolešću, ali nažalost nije uspio da izdrži i na kraju je njegova porodica potvrdila da je preminuo.

Svima je jasno da je Raiola bio vjerovatno menadžer sa najviše utjecaja u svijetu fudbala, te je zastupao neke od najboljih fudbalera na svijetu.

U njegovoj agenciji bilo je čak 76 fudbalera koji su sada ostali bez svoga menadžera. Raiolu je proslavio Zlatan Ibrahimović koji je bio njegov prvi veliki agent, te s kojim je napravio i prvi posao od kojeg je postao milioner.

Ibrahimović i Raiola su imali fantastičan odnos i sarađivali su 20-tak godina, a Zlatan je bio uz svog menadžera sve do posljednjeg trenutka.

Iako je imao mnoge ponude menadžera kada je bio na početku karijere na kraju je Ibra sve iznenadio kada je izabrao Raiolu koji je tada bio vlasnik jedne picerije u Amsterdamu, te je tek ulazio lagano u svijet fudbala.

Međutim, Ibrahimović je nedavno za italijanske medije objasnio zašto je tada izabrao baš Raiolu i pokazalo se da je napravio odličan potez, piše Sportsport.

"Znam kada su nas spojili, rekli su mi da ima drugačiji stil i da dolazi s ulice i da izgleda kao mafijaš, te da se zove Mino Raiola. Na našem prvom sastanku počeo je vaditi neke papire. Rekao mi je ovo su vrhunski igrači i njihove statistike. Prvi na listi je bio Shevchenko sa 25 utakmica i 23 gola., nakon njega Inzaghi 27 utakmica i 25 golova, zatim Vieri 24 utakmica i 23 gola i na kraju je rekao moje ime i statistiku od 21 utakmicu i četiri gola", priča Ibra i nastavlja.

"Nakon toga pitao me: 'Kako da te prodam sa ovom statistikom?'. Onda sam mu rekao da imam veliko samopozdanje i da imam takvu statistiku kao oni ne bi mi uopšte trebao menadžer i da bi me moja mama tako mogla prodati. Rekao sam mu da mi baš zbog toga treba agent, a on se nasmijao i već tu smo sve dogovorili".

Ibra i Raiola su saradnju počeli 2004. godine i kasnije su napravili velike transfere. Ibrahimović je iz Ajaxa otišao u Juventus, a kasnije je još igrao za Inter, Barcelonu, Manchester United, PSG i LA Galaxy, te Milan u kojem i danas nastupa.

Učitaj još novosti