02. 01. 2022 - 19:02
Imao je vrhunsku karijeru, igrao za zvučna imena, zaradio...
907
Shares
Imao je vrhunsku karijeru, igrao za zvučna imena, zaradio milione, a sada čisti ulicu (VIDEO)

ROLANDO BIANCHI

Imao je vrhunsku karijeru, igrao za zvučna imena, zaradio milione, a sada čisti ulicu (VIDEO)

02. 01. 2022 - 19:02
0
Shares

Postoje igrači koji ostanu ponizni i skromni nakon što okače kopačke o klin. Istina, rijetki su, ali ih ima.

Iako su tokom karijere igrali za zvučna imena i zaradili poprilične svote novca, oni nastoje živjeti daleko od očiju javnosti.

Jedan od takvih je i svakako Rolando Bianchi, svojevremeno sjajni napadač koji je ostavio dubok trag u Seriji A gdje ima preko 200 nastupa.

Bianchi je 2007. godine prešao u redove Manchester Cityja, koji ga je tada platio 13 miliona eura što je u to doba bila poprilična cifra za jednog igrača.

Posljednjeg dana prošle godine Bianchi je snimljen kako čisti jednu od ulica u Italiji s jasnom porukom za sve svoje sugrađane.

"Stara godina završava, a počinje nova s mojim uvjerenjem. Treba nam reda i discipline", poručio je on.

Bianchi je ljubiteljima fudbala ostao upamćen po odličnoj igri glavom. U Seriji A je igrao za zvučna imena poput Lazija i Torino gdje bio i kapiten.

U Seriji A je još igrao za Atalantu i Regginu prije transfera u City. Po povratku na Apenine igrao je još za Bolognu i opet Atalantu.

Imao je i jedan izlet u Španiju gdje se 2016. godine zadržao jednu polusezonu u Mallorci. Od fudbala se oprostio prije četiri godine u dresu niželigaša Pro Vercellija, a ostao je izuzetno skroman.

Učitaj još novosti