12. 12. 2021 - 12:51
"Dođem na trening, u sobi za masažu zaključan igrač, trijezni...
907
Shares

"Dođem na trening, u sobi za masažu zaključan igrač, trijezni se..."

12. 12. 2021 - 12:51
0
Shares

Fudbaleri su uvijek voljeli da se provode van terena i da uživaju u čarima noćnog života, barem je to slučaj sa većinom.

Barcelona prolazi kroz najveću krizu u ovom stoljeću, ali bez obzira na to i dalje nosi status jednog od najvećih klubova svijeta.


U prošlosti je dres katalonskog kluba nosio veliki broj zvučnih imena i igrača koji su među najboljim na svojim pozicijama.

Među njima je bio i Lillian Thuarm koji se na Nou Campu zadržao dvije godine. Stigao je iz Juventusa poslije izbacivanja torinskog kluba u Seriju B.
Legendarni Francuz je 15-ak godina kasnije ispričao zanimljivu anegdotu iz Barcine svlačionice. Mada nije želio otkriti i ime igrača.


"Pošto nisam mnogo izlazio teško je odgovoriti koji je igrač najviše partijao. U Barceloni igrač kojeg neću imenovati često nije bio u stanju da trenira", kazao je Thuram te nastavio:

"Ponekad smo se mogli uvjeriti da nije u dobrom stanju. Zaključli bi ga u sobu za masažu gdje bi spavao i trijeznio se. Navijači koji bi dolazili na trening to ne bi ni shvatili."

Thuram je u svlačionici Barcelone između ostalih dijelio svlačionicu za imenima kao što su Thierry Henry, Samuel Eto'o i Ronaldinho. Tada je osvojio i Superkup Španije.


Kao najboljeg igrač s kojim je igrao izabrao je Zinedinea Zidanea, dok mu je najteži rival bio Ronaldo Il Fenomeno.


"Naravno da je to Ronaldo. Nebitno na kojem dijelu terena bi dodirnuo loptu, svi su bili oprezni. Mogao je i početi akcije koje dovode do gola. Uvijek je bilo lijepo igrati protiv njega", dodao je Thuram.

Ipak, neko treći je igrač protiv kojeg je najviše mrzio igrati. U pitanju je omaleni Pedro Munitis kojeg se dobro sjeća sa utakmice Evropskog prvenstva 2000. godine.

"Onaj koji mi je zadao najviše problema je bio Pedro Munitis na Euru 2020. godine. Bio je dosta niži i brži, nisam ga mogao uhvatiti."


"Na poluvremenu sam čak i zamijenio kopačke, ali još uvijek ne shvatam zašto je selektor Španije odlučio da ga zamijeni. Duga sam imao sam noćne more kad bih pomislio na Munitisa. Ako hoćete da me uplašite samo recite: 'Eno Munitisa'.", kazao je svojevremeno odlični defanzivac.

Thuram je otkrio da je reprezentacija Francuske, generacije iz 1998. i 2000. najbolji tim s kojim je igrao. Tada je bio prvak svijeta i Evrope. Najbolniji poraz mu je finale Svjetskog prvenstva 2006. od Italije. A od nekolicine velikih transfera najdraži mu je onaj u Juventus gdje je igrao od 2001. do 2006. godine.

Učitaj još novosti