06. 12. 2021 - 18:25
Div od 200 kg i tihi odlazak: Gigantska šaka udara kao malj,...
907
Shares
Div od 200 kg i tihi odlazak: Gigantska šaka udara kao malj, za šest sati popio 41 litar piva

Div od 200 kg i tihi odlazak: Gigantska šaka udara kao malj, za šest sati popio 41 litar piva

06. 12. 2021 - 18:25
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

André Div je bio francusko-bugarski hrvač i glumac. Pravo ime mu je bilo Andre Rene Roussimoff i bio je visok 224 centimetra, dok je vagao nevjerovatnih 236 kilograma. Jedna šaka mu je bila obima od 40 centimetara.

Na početku karijere zbog njegovog izgleda mnogi su na njega gledali kao neku vrstu specijalne atrakcije za promociju WWE širom SAD.

Poznato je njegovo rivalstvo sa legendarnim Hulkom Hoganom koji su 80-ih godina prošlog stoljeća vodili velike borbe na WresteleMania događajima.


Kada je došao kraj njegovoj karijeri u Wrestlemaniji karijeru je nastavio u Japanu, a poslije smrti primljen je u WWE Kuću slavnih.

Svojevermeno je bio najplaćeniji kečer na svijetu, još prije 50 godina uspio je zaraživati 400.000 dolara godišnje što danas iznosi oko 3 miliona.


Bio je prepoznatljiv po ogromnim šakama, a bio je i rekorder po količini ispijenog piva jer je za šest sati uspio popiti više od 41 litra piva.

Imao je i problema sa zakonom, a urgana legenda kaže da mu doktori prilikom jedne operacije nisu uspjeli odrediti preciznu dozu anestetika zbog njegovog ogromnog tijela.


Bavio se i glumom, a snimio je više od deset filmova. Uvijek je nastojao da plati račune s kim god bi večerao. Bilo kao domaćin, bilo kao gost. Postoji priča da je jednom večerao s Arnoldom Schwarzeneggerom koji je ustao da plati, ali ga je Roussimoff podigao i odnio u automobil.

800px-andre-the-giant-in-the-late-80s


Preminuo je iznenada, u 47. godini. Imao je srčani tokom sna u januaru 1993. godine. Dan ranije je stigao u Pariz na sahranu svog oca. Želio da je bude kremiran, a na kraju mu je porodica i ispunila želju.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti