06. 12. 2021 - 14:22
LEGENDARNI ARGENTINAC PRIZNAO: Dobio je 500 hiljada pesosa DA...
907
Shares
LEGENDARNI ARGENTINAC PRIZNAO: Dobio je 500 hiljada pesosa DA POLOMI RONADINHA, a kada je to učinio uslijedo je pravi ŠOK!

FERNANDO CACERES

LEGENDARNI ARGENTINAC PRIZNAO: Dobio je 500 hiljada pesosa DA POLOMI RONADINHA, a kada je to učinio uslijedo je pravi ŠOK!

06. 12. 2021 - 14:22
0
Shares

Fernando Caceres, jedan je od najboljih štopera koje je argentinski nogomet dao u svojoj povijesti. Prošle godine je dao intervju za YouTube kanal Idols, u kojem je govorio o svojoj karijeri.

Tokom bogate karijere nastupao je za klubove kao što su River Plate, Boca Juniors i Real Zaragoza kao i za argentinsku nogometnu reprezentaciju.

Otkrio je brojne detalje iz vremena kada je igrao u La Ligi, a oni najzanimljiviji odnose se na to kako zaustaviti Messija ili Ronaldinha.

138802-ronaldinjo-f

"Ako Messi krene na vas, udarite ga. To je jedino rješenje koje vam preostaje", rekao je o Messiju pa komentirao i Ronaldinha: 

"Ponudili su mi 500 hiljada španskih peseta da slomim Ronaldinha. Htjeli su da ga izbacim iz utakmice. To je također jedini način da ga se zaustavi. Igrao sam za Celtu, a utakmica je bila u Vigu. Ronaldinho je krenuo po loptu, a ja sam ga udario s leđa. Pao je, a ja sam mu ponudio ruku i priznao da su mi ponudili 500 hiljada peseta da ga izbacim iz utakmice. On mi je rekao: 'Ako me uhvatiš.' Nisam mogao vjerovati, šokirao me."

Ispričao je i jednu dogodovštinu s treninga koji je odradio s Argentinom kao mladić, a koja se tiče velikog Diega Armanda Maradone.

437025-maradonafejsbuk-ls"Požurio sam presjeći jednu loptu i u zraku udario nekoga. Bio je to Maradona! Htio sam um?ijeti", priznao je Caceres.

Učitaj još novosti