07. 12. 2021 - 21:30
Okupila se legendarna generacija Francuske iz 1998. godine:...
907
Shares
Okupila se legendarna generacija Francuske iz 1998. godine: Možete li ih prepoznati sve?

MUNDIJAL U FRANCUSKOJ

Okupila se legendarna generacija Francuske iz 1998. godine: Možete li ih prepoznati sve?

07. 12. 2021 - 21:30
0
Shares

Nogometna reprezentacija Francuske s kraja prošlog stoljeća je jedna od najboljih generacija u historiji najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Fabein Barthez, Lillian Thuram, Laurent Blanc, Marcel Desailly, Frank Leboeuf, Bixente Lizarazu, Didier Deschamps, Emmanuel Petit, Christian Karembeu, Robert Pires, Youri Djorkaeff, Alain Boghossian, Zinedine Zidane i društvo su 1998. godine na domaćem terenu prvi put u historiji postali prvaci svijeta, a dvije godine kasnije su postali i evropski prvaci.

Prošlo je više od 20 godina, a ljubitelji nogometa se i dalje itekako sjećaju genijalnih nogometaša koji su nosili dres Trikolora.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by zidane (@zidane)

Dio legendarne generacije se sinoć okupio u Parizu na večeri gdje su evocirali uspomene na to divno ljeto 1998. godine, a dio atmosfere Zidane i ekipa su pokušali prenijeti svojim fanovima na društvenim mrežama.

Podsjećamo, Francuska je u Parizu 12. jula 1998. godine pobijedila Brazil rezultatom 3:0 zahvaljujući dva gola glavom Zidanea i jednim Petita u sudijskoj nadoknadi vremena i okitila se titulom prvaka svijeta.

Učitaj još novosti