05. 12. 2021 - 20:47
Utrka kakvu planeta ne pamti: Hamilton opet pobijedio...
907
Shares
Utrka kakvu planeta ne pamti: Hamilton opet pobijedio

FORMULA 1

Utrka kakvu planeta ne pamti: Hamilton opet pobijedio "prljavog" Verstappena, slijedi neviđena drama u posljednjoj utrci

05. 12. 2021 - 20:47
0
Shares

Vozač Mercedesa Lewis Hamiltona pobjednik je Velike nagrade Saudijske Arabije. U ludoj utrci završio je ispred glavnog konkurenta za naslov, Red Bullovog Maxa Verstappena, s kojim se sada izjednačio u ukupnom poretku. Treći je završio Valtteri Bottas koji je na samom kraju pretekao Estebana Ocona.

Prava ludnica nastupila je u 10. krugu kada je svoj bolid razbio Mick Schumacher, Michaelov sin. Na stazu je izašao safety car, a Hamilton i Bottas, u tom trenutku dva vodeća vozača, odlučili su to iskoristiti za odlazak u boks. Verstappen je odlučio drugačije i preuzeo prvo mjesto.

Pokazao se to kao vrlo spretan, a i sretan potez jer je u 13. krugu utrka prekinuta zbog Schumacherovog incidenta te je Verstappen u stanki promijenio gume. Tek što je utrka ponovo počela Hamilton i Verstappen vodili su veliku borbu za prvo mjesto, a Schumacherov timski kolega Nikita Mazepin također je razbio svoj bolid i utrka je ponovo prekinuta.

U novi restart utrke s prvog je mjesta krenuo Esteban Ocon, s drugog Hamilton, a s trećeg Verstappen, no vozač Red Bulla na startu je pretekao obojicu.

Nije to bio kraj ludih događanja. Verstappen i Hamilton vodili su veliku borbu te je u 37. krugu Nizozemac odbio napad Mercedesovog vozača tako što je presjekao stazu pa je zatim odlučeno da će ipak morati prepustiti prvo mjestu Hamiltonu. Verstappen je usporio kako bi to i učinio, no Hamilton to nije shvatio i zabio se u njega te oštetio prednje krilo. 

Na kraju 42. kruga Verstappen je ponovo dobio uputu da mora prepustiti poziciju Britancu. Ponovo je to učinio, a zatim ga odmah i pretekao, no dobio je kaznu od pet sekundi. Vrlo brzo ga je nakon toga Hamilton napokon obišao bez ikakvih kontroverzi.

Odluka u prvaku tako će pasti idući vikend na Velikoj nagradi Abu Dhabija. Hamilton je danas imao i najbrži krug pa je zbog toga dobio dodatan bod i tako se izjednačio s Verstappenom.

Učitaj još novosti