05. 09. 2021 - 09:33
"BIO JE MRŠAVO DIJETE, A DANAS...": Novinari "Tuttosporta"...
907
Shares

"BIO JE MRŠAVO DIJETE, A DANAS...": Novinari "Tuttosporta" nazvali su Osima da im priča o Džeki kojeg je uveo u prvi tim "Želje"

05. 09. 2021 - 09:33
0
Shares

Edin Džeko je danas napadač svjetske klase. Nedavno je postao član Intera, u koji je došao iz Rome.

No, Tuttosport je, očigledno, želio saznati nešto više o samim Edinovim počecima, pa su odlučili da kontaktiraju Amara Osima s kojim su razgovarali o Dijamantu.

"Džeko je dio jedne fantastične generacije. Imali smo najbolji tim u Bosni, ali on je već tada pravio razliku. Edin je u omladinskom timu postizao otprilike 40-50 golova po sezoni. Nikada nije lako postići gol, to je najteža stvar u fudbalu. Ne možete to učiniti ako niste jaki i inteligentni, ako nemate vrhunske vještine, sve što je svojstveno Džeki", započeo je Osim.

"Uvijek je bio ozbiljan i disciplinovan. Edin je radio na dostizanju visokih nivoa. Pokazao je da, ako vjerujete u svoje snove, oni se mogu ostvariti. Druga djeca su mislila na druge stvari, on je mislio samo na fudbal. Za nas je on u osnovi heroj", dodao je Osim.

Amar je upitan i za Džekin izbor novog kluba.

"Mislim da je izabrao pravi klub, bilo je teško doći do naslova sa Romom. Sjajan klub, ali koji je osvojio svega nekoliko titula. Gledao sam mnoge utakmice Džeke u Rimu i imao sam osjećaj da samo on može promijeniti stvari za Romu na terenu. Nije lako igrati u tim uslovima kada težite pobjedi. U Interu priča može biti drugačija", iskren je bio bh. stručnjak.

Kako je Edin stigao kao zamjena za Romela Lukakua koji je otišao iz Intera, proslavljeni trener je napravio komparaciju između ove dvojice napadača.

"Lukaku ima drugačiju igru. Lopta ide naprijed, trk, skok i gol. Ali, s Džekom je lakše je igrati. Ne samo da će obavljati prljave poslove, već će imati i energije za postizanje golova. Tada Edin može stvoriti prostor i te ostvariti komunikaciju sa svojim saigračima. S Correom i Lautarom može se odlično snaći. Džeko je bio mršavo dijete koje je odraslo u Bosni, a danas je fantastičan dječak, a ne samo vrhunski fudbaler", zaključio je popularni Brko.

(Sportske.ba) 

Učitaj još novosti