01. 08. 2021 - 20:10
Čelnici Formule 1 kaznili Botasa za haos na Velikoj nagradi...
907
Shares
Čelnici Formule 1 kaznili Botasa za haos na Velikoj nagradi Mađarske

FORMULA 1

Čelnici Formule 1 kaznili Botasa za haos na Velikoj nagradi Mađarske

01. 08. 2021 - 20:10
0
Shares

Vozač Mercedesa Valteri Botas (Valtteri Bottas) saznao je kaznu za izazivanja današnjih sudara na utrci za Veliku nagradu Mađarske, 11. utrku ovogodišnjeg šampionata Formule 1.

On je kažnjen pomicanjem za pet mjesta na sljedećoj utrci nakon što je izazvao haos i lančani sudar u prvom krugu. Utrka je brzo nakon početka prekinuta nakon što je Botas udario Landa Norisa (Norris), a ovaj zakačio bolid Maksa Ferstapena (Max Verstappen), koji je nakratko završio van staze.

Noris je odustao od utrke, dok je Ferstapen nastavio sa uništenim bolidom, a osvojivši tek 10. mjesto izgubio je čelnu poziciju u konačnom poretku.

Kasnije su odustali i Serhio Perez (Sergio), Lans Strol (Lance Stroll), Čarls Leklerk (Charles Leclerc), te sam Botas. Njegovom potezu se jedino radovao timski kolega Luis Hamilton (Lewis) koji je uspio završiti treći i preuzeti vodstvo u ukupnom poretku.

Norris je morao odustati, dok je Verstappen nastavio, s oštećenim bolidom zauzevši deseto mjesto. Odustali su Sergio Perez (Red Bull), Lance Stroll (Aston Martin), Charles Leclerc (Ferrari) i sam Bottas.

Čelnici F1 su utvrdili kako je Botas izazvao sudar koji se mogao izbjeći u prvom zavoju, u mokrim i skliskim uvjetima.

- Žao mi je, dečki - rekao je Bottas preko radija.

Naredna utrka zakazana je za 29. august, kada se vozi u belgijskom Spa-Frankorčampsu.

Učitaj još novosti