01. 08. 2021 - 17:18
Esteban Ocon upisao prvu pobjedu u Formuli 1, iza sebe ostavio...
907
Shares
Esteban Ocon upisao prvu pobjedu u Formuli 1, iza sebe ostavio prvake: Hamilton se vratio na sami vrh poretka

VN MAĐARSKE

Esteban Ocon upisao prvu pobjedu u Formuli 1, iza sebe ostavio prvake: Hamilton se vratio na sami vrh poretka

01. 08. 2021 - 17:18
0
Shares

Esteban Ocon pobjednik je Velike nagrade Mađarske, 11. utrke u ovosezonskom kalendaru Formule 1. Francuski vozač Alpine-Renaulta stigao je tako do svog drugog postolja i prve pobjede u karijeri u natjecanju čiji je član od 2016. godine.

Najbolji ovosezonski rezultat Ocona u ovoj sezoni bilo je sedmo mjesto kojeg je osvojio na Velikoj nagradi Portugala, u trećoj utrci sezone, a još je četiri puta u 2021. bio devetoplasirani.

Drugoplasirani u ovoj utrci bio je četverostruki prvak Sebastian Vettel, dok je treće mjesto pripalo sedmerostrukom i aktualnom prvaku Lewisu Hamiltonu koji je pet krugova prije kraja na četvrtom mjestu prestigao Fernanda Alonsa, a potom u 67. od 70 krugova i Carlosa Sainza.

Ocon je imao osmo vrijeme kvalifikacija i iskoristio je tu poziciju u haosu koji je nastao na početku utrke u kojem su petorica vozača u sudaru završila nastupe, među njima i Valtterri Bottas, koji je startao kao drugi. Odustat su morali i Lance Stroll, no i Sergio Perez, Lando Norris te Charles Leclerc, svi redom s boljim startnim mjestima u utrku od Ocona.

Sainz je na kraju završio kao četvrti, a bodove su još osvojili Gasly, Tsunoda, Latifi, Russell i Verstappen. 

Hamilton je nakon ove utrke preuzeo vodstvo u ukupnom poretku sa 192 boda, odnosno šest više od Verstappena pa nas do kraja čeka mnogo neizvjesnosti.

U ukupnom poretku konstruktora prednost Red Bulla ispred Mercedesa sada je samo četiri boda, pa će i tu biti dosta drame.

 

Učitaj još novosti