10. 09. 2019 - 09:21
U STROGOJ TAJNOSTI: Schumi helikopterom prebačen u čuvenu...
907
Shares
U STROGOJ TAJNOSTI: Schumi helikopterom prebačen u čuvenu kliniku, otkriven i razlog…

LE PARISIEN OTKRIVA

U STROGOJ TAJNOSTI: Schumi helikopterom prebačen u čuvenu kliniku, otkriven i razlog…

Sport.ba
10. 09. 2019 - 09:21
0
Shares

Višestruki prvak Formule 1 Michael Schumacher u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima u tajnosti je primljen u parišku bolnicu 'Georges Pompidou' zbog medicinskog zahvata čiji detalji još uvijek nisu službeno otkriveni, javio je Le Parisien.

Schumacher, koji je početkom godine napunio 50 godina, u javnosti nije viđen od strašne nesreće na skijanju prije pet godina u kojoj je zadobio teške ozljede glave, a nekoliko mjeseci je bio u induciranoj komi.

michael-schumacher

Ne navodeći svoje izvore, Le Parisien javlja da je nekad najbolji vozač Formule 1 smješten na odjelu za kardiokirurgiju, a o njegovom će se zdravlju brinuti vodeći francuski kardiokirurg Philippe Menasché.

Upravo je taj 69-godišnji hirurg pionir zahvata kojim je uz pomoć matičnih stanica liječio zatajenje srca. Godine 2014. profesor Menasché je, kao prvi u svijetu, izveo transplantaciju embrionalnih matičnih stanica pacijentu sa zatajenjem srca, kroz godine ju je usavršavao, pa se pretpostavlja da je slavni Nijemac u Pariz stigao upravo iz tog razloga i ondje ne bi trebao biti duže od srijede.

schumacher

Kako doznaje Le Parisien, ovo je već treći put da je Schumacher stigao u bolnicu 'Georges Pompidou'. Prva dva puta u Pariz je stigao tijekom proljeća.

U oba navrata iz Švicarske je doputovao helikopterom koji je sletio na heliodrom Issy-les-Moulineaux koji se nalazi u blizini spomenute zdravstvene ustanove.

Učitaj još novosti