09. 09. 2019 - 13:52
Nekadašnji prvak u Monzi dotakao dno: Zarađuje 45 miliona...
907
Shares
Nekadašnji prvak u Monzi dotakao dno: Zarađuje 45 miliona dolara, a prijeti mu zabrana utrkivanja i otkaz

NIJEMAC U VELIKOJ KRIZI

Nekadašnji prvak u Monzi dotakao dno: Zarađuje 45 miliona dolara, a prijeti mu zabrana utrkivanja i otkaz

Sport.ba/Tportal.hr
09. 09. 2019 - 13:52
0
Shares

Sebastian Vettel napravio je veliku glupost kada je izazvao sudar s Lanceom Strollom neoprezno se pokušavajući vratiti na stazu nakon izlijetanja i u slučaju sličnog incidenta u Singapuru za dvije sedmice, zaradit će suspenziju...

Njemački 32-godišnji vozač Ferrarija nije pobijedio više od godinu dana, a u tom razdoblju ne prestaje praviti vozačke greške.

Posljednja se dogodila ove nedjelje u Monzi kada je izletio u brzom zavoju Ascari, ganjajući dva vozača Mercedesa ispred sebe. No, što je još gore, neoprezno se zatim pokušao uključiti u utrku i pritom se sudario s Lanceom Strollom te upropastio obojici utrku.

Vettel je dobio kaznu ulaska u boks i stajanja u njemu deset sekundi, najveću dosad viđenu ove sezone u Formuli 1.

vettelsudar

'Uznemiran sam zbog onog što se dogodilo, jer on nije bio u poziciji tako se agresivno vratiti na stazu. Učinio sam sve da bih ga izbjegao. Spustio sam brzinu, pridržavao se svih pravila, ali on se vratio na stazu usred Ascarija i nisam ga mogao izbjeći', izjavio je bijesni Stroll koji je putem radio veze Vettela nazvao 'idiotom', da bi nekoliko sekundi kasnije napravio slično Pierreu Gaslyju i također zaradio kaznu.

vettel1

vettel2

Kako god, Vettel je još jednom pokazao slabost, a sada mu prijeti čak i suspenzija. Naime, dobio je još tri boda kazne na svojoj superlicenci i ima ih ukupno 9, a ako skupi još tri u Singapuru za dvije sedmice, na uličnoj stazi na kojoj stvari lako krenu po zlu, sljedeću utrku neće imati pravo nastupa.

vettel3

Za to vrijeme Leclerc je u Belgiji i Italiji vratio Ferrari na vrh pa Nijemac zaista ima razloga biti zabrinut, jer Ferrari ga plaća 45 miliona dolara godišnje i u ovom trenutku to se čini kao bačen novac. Novi ugovor teško da će sljedeće godine dobiti...

Učitaj još novosti