05. 09. 2019 - 19:05
U NAJRANIJOJ DOBI UPOZNAO SVU SUROVOST ŽIVOTA Filmska priča:...
907
Shares
U NAJRANIJOJ DOBI UPOZNAO SVU SUROVOST ŽIVOTA Filmska priča: Od beskućnika do reprezentativca, a zarađivao 45 funti sedmično

TYRONE MINGS

U NAJRANIJOJ DOBI UPOZNAO SVU SUROVOST ŽIVOTA Filmska priča: Od beskućnika do reprezentativca, a zarađivao 45 funti sedmično

Sport.ba
05. 09. 2019 - 19:05
0
Shares

Puno je sportista kroz historiju imalo čudan i težak put do uspjeha, a jedan od takvih je Tyrone Mings, novi reprezentativac Engleske.

Ne tako davno život ovog 26-godišnjaka i nije bio baš blistav, naprotiv kao dječak je sa svojom porodicom proživljavao tešku kalvariju te je u najranijoj dobi upoznao svu surovost života.

mings

Naime, Mings je tad zajedno s majkom i tri sestre živio kao beskućnik. Godinu dana su živjeli na ulici i koristili se raznim skloništima, a današnji reprezentativac Engleske je svoj izlaz vidio u nogometnom svijetu.

"Živjeli smo kod jednog čovjeka i jednog dana smo samo morali otići, završili smo na ulici. Dobro se sjećam, kupali smo se u lokalnim dobrotvornim ustanovama, bilo je grozno. Dugo smo ostali u jednom skloništu, a to je za dijete jako grozno iskustvo."

Međutim, ni njegov nogometni put nije išao baš glatko, mnogi treneri su ga smatrali neperspektivnim te su bili mišljenja da u nogometu za njega nema mjesta. Sa 15 godina su ga otpustili iz Southamptona, a jednaku sudbinu je doživio i u Cardiffu, Portsmouthu i Bristol Cityju, piše Germanijak.

mings2

No, Mings nije htio odustati od najvažnije sporedne stvari na svijetu i sreću je potražio u niželigaškim klubovima te je s 19 godina potpisao za Chippenham Town.

"Bilo je trenutaka kad sam kad sam se zapitao je li to to, je li ovo moj maksimum? Bilo je i trenutaka kad se više nisam vidio u nogometu."

Dok je igrao u Chippenhamu radio je kao konobar za 45 funti sedmično kako bi se finansijski pokrivao.

Ipak, nije odustajao, a 2012. godine mu se sreća nasmiješila. Bivši branič Ipswicha Russell Osman ga je vidio kako igra te ga preporučio menadžeru Micku McCarthyju.

U Ipswichu se zadržao tri sezone, a 2015. godine prelazi u Bournmouth za osam miliona funti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Really enjoyed the first couple days training with @england ????????????????????????????????????

A post shared by (@tyronemings) on

Međutim, prelaskom u novi klub dolazi do novog šoka i teške ozljede ligamenata koljena, koja ga je udaljio od terena na godinu dana. No i to je Mings prebrodio te je nakon Bournemoutha napravio transfer života.

Klub s juga Engleske ga je prvo poslao na posudbu u Aston Villu, da bi ga Lavovi ovo ljeto otkupili za 25 miliona eura, a svojim igrama je zaslužio poziv u reprezentaciju Engleske, čime njegova priča postaje filmski materijal.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thankful for these blessings! The woman behind everything for me ????????❤ #mum

A post shared by (@tyronemings) on

 

Učitaj još novosti