06. 09. 2019 - 08:55
NEVJEROVATNA PRIČA: Klopp ispričao kako se probudio mahmuran u...
907
Shares
NEVJEROVATNA PRIČA: Klopp ispričao kako se probudio mahmuran u kamionu nakon osvojene...

KADA JE OSVOJIO BUNDESLIGU S BORUSSIJOM

NEVJEROVATNA PRIČA: Klopp ispričao kako se probudio mahmuran u kamionu nakon osvojene...

Sport.ba
06. 09. 2019 - 08:55
0
Shares

Ko bi mogao zaboraviti nevjerovatne prizore kako Jurgen Klopp proživljava možda i najbolje trenutke u svom životu na paradnom busu Liverpoola nakon što su osvojili Ligu prvaka u junu.

Njemački trener je ispijao pivo za pivom i zamalo pao s autobusa u nekoliko navrata u nevjerovatnoj atmosferi. Nije tajna da Klopp voli dobru zabavu i uzbuđenje, tako da on sam najbolje zna koliko je uživao u svemu tome.

Međutim, u nedavnom intervjuu on je otkrio kako je vjerovatno najveću proslavu u svom životu imao nakon što je s bivšim klubom Borussijom Dortmund osvojio povijesnu titulu prvaka Bundeslige 2011. godine. Naime, u novom dokumentarcu Klopp je ispričao što se tom prilikom dogodilo.

klopp800-1383561519

Rekao je: “Zaista sam bio i previše pijan, što se moglo primjetiti u nekim intervjuima iz tog vremena. Ne sjećam se puno toga što je imalo smisla. Međutim, sjećam se jedne stvari. Nisam siguran da li sam ovo ikada ikome ispričao. Zapravo, nakon proslave probudio sam se u kamionu u jednoj garaži, potpuno sam. Sjećam se toga, ali ničega prije toga šta se dogodilo.”

“Probudio sam se, izašao iz kamiona i našao se u velikom skladištu. Zatim sam izašao u dvorište i ugledao siluetu nekog čovjeka. Zazviždao sam mu i primjetio sam kako je usporio. Prišao sam mu i vidio da je to Aki Watzke (Hans-Joachim Watzke, predsjednik Borussije), nas dvojica smo bili sami u tom ogromnom dvorištu.”

Dortmunds-Trainer-Juergen-KloppMeđutim, tu njegova priča ne prestaje. Nakon što su izašli na cestu, Watzke i Klopp su zaustavili određenu osobu u nekom starom Mercedesu i upitali ga da ih odbaci do grada.

“Aki je zaustavio neki Mercedes na cesti, vozio ga je neki Turčin. Aki mu je rekao da nas poveze, što je ovaj odbio, nakon čega mu je platio 200 eura i rekao mu ‘hoćeš’. Aki je sjedio naprijed s njim, a ja nazad. Stalno sam udarao glavom od prozor, bio sam malo umoran. Mislio sam da sve to sanjam, ali nije bio san. U prljažniku iza mene mogle su se čuti kokoši.”

Da, dobro ste pročitali, Klopp i njegov predsjednik su platili 200 eura za prevoz do grada u autu punom kokošiju samo nekoliko sati nakon što je njihov klub osvojio titulu prvaka Njemačke. Prema priči Watzkea, u automobilu su bila još i tri mrtva ovna, što Jurgen u stanju u kojem se nalazio nije uspio ni primjetiti. Na kraju su se uspješno vratili svojim kućama, i tu završava ova uzbudljiva priča jednog od najboljih trenera svijeta.

Učitaj još novosti