27. 08. 2019 - 22:16
Oglasili se iz Salahovog bivšeg kluba: "Bio je toliko loš na...
907
Shares
Oglasili se iz Salahovog bivšeg kluba:

VOGEL SE PRISJETIO

Oglasili se iz Salahovog bivšeg kluba: "Bio je toliko loš na treninzima da smo mislili da ima brata blizanca?!"

27. 08. 2019 - 22:16
0
Shares

Karijera Mohameda Salaha u Baselu je počela toliko loše da su se treneri na prvom treningu zamislili da li su kupili pravog fudbalera.

Švicarci su sadašnju zvijezdu Liverpoola doveli iz El Mokawloona 2012. godine i ubrzo saznali da se u početku jako teško prilagođavao zahtjevima u novoj sredini.

Heiko Vogel, koji je bio trener Basela u tom periodu, ostao je šokiran njegovim djelovanjem na treninzima i pomislio da ima "brata blizanca".

Rekao je Goalu i SPOX-u: "Gegge (Heitz) i ja smo mu rekli: 'Slušaj, treniraj kako hoćeš. Svakako smo već donijeli odluku.'

"Onda je trenirao prvi dan; svi su posmatrali trening i pitali smo se da li možda ima brata blizanca!

"Drugi dan je bio nešto bolji, ali i dalje nedovoljno dobar. Gegge i ja smo već pričali sa njim oko najsitnijih stvari poput: 'jesi li vidio to dodavanje?"

Vogel je priznao da, kada je stigao treći dan treninga, Egipćanin je "uništio sve" i "bio je nezaustavljiv".

"Prva dva dana nije bio nervozan. Imao je samopouzdanja, ali je stigao u novi svijet. Morao se prilagoditi. Stigao je iz vrele Sjeverne Afrike. Uvijek je teško kada dođete u okruženje gdje ne razumijete jezik. Ali, rijetko kad sam vidio tako dominantan nastup u igri 2 na 5, kao tog trećeg dana. Bio je nevjerovatan. Tako agilan i eksplozivan."

"Ako je imao loptu na lijevoj nozi, to je bio gol. Ali je Momo uvijek imao oko i za saigrače. Nakon tog treninga, svi su shvatili zašto smo ga htjeli dovesti."

Salah je poslije Basela otišao u Chelsea 2014., ali se nije proslavio pa je nakon posudbe u Fiorentini karijeru nastavio u Romi 2016. godine. Prije dvije godine stiže u Liverpool, a ostalo je historija.

Učitaj još novosti