19. 08. 2019 - 09:03
Iz Honde poručili: Nismo očekivali da će se Lorenzo ovoliko mučiti
907
Shares
Iz Honde poručili: Nismo očekivali da će se Lorenzo ovoliko mučiti

TAKEO YOKOYAMA

Iz Honde poručili: Nismo očekivali da će se Lorenzo ovoliko mučiti

19. 08. 2019 - 09:03
0
Shares

Jorge Lorenzo ima košmarnu sezonu u kojoj mu uopšte ne ide prilagođavanje na Hondin motocikl, a na sve to su se desile i povrede zbog kojih je propustio nekoliko trka.

Zbog povrede je nekadašnji svjetski šampion propustio trke u Holandiji, Njemačkoj, Češkoj i Austriji, a tokom ove sezone mu je najbolji plasman bio 11. pozicija u Francuskoj. On ima samo 19 poena, a u momentu kada je djelovalo da stvari idu na bolje Jorge je napravio katastrofalnu grešku oborivši sebe i nekoliko vozača u Barceloni. 

Karijera ovog vozača koji je 47 puta slavio u kraljevskoj klasi je sada i pod znakom pitanja, a pominje se i već njegov odlazak iz Honde. Ipak u japanskoj fabrici i dalje veruju u Lorenza.

"Tačno je da nismo očekivali da ovoliko dugo traje pronalaženje brzine, i to važi i za nas i za njega. Zbog njegovog stila vožnje smo znali da neće biti lako da se prilagodi Hondinom motociklu i da nije lako ni nama da napravimo motocikl koji će mu najviše odgovarati. Međutim na sve to bio je povrijeđen nekoliko puta. Nije imao dovoljno vremena da se navikne na motocikl i svaki put kada se osjetio dobro i komforno nešto nesretno se dogodilo", rekao je Hondin tehnički direktor Takeo Yokoyama, prenosi Sportklub.rs.

"Tako da smo trenutno u negativnoj spirali. Međutim u životu, kada izađete iz te spirale samo se dobre stvari dešavaju. Vidjećemo, uskoro", dodao je Yokoyama koji je prokomentarisao i to što su se i Lorenzo i vozač satelitske Honde Cal Crutchlow žalili na slične probleme sa upravljanjem.

"Znamo kakav je Cal, veoma je zahtjevan i svi znamo da on voli mnogo pričati. Lično obožavam da pričam sa njim i svaki put kada smo u ozbiljnoj raspravi on je odličan kada daje povratne informacije i zato pokušavamo da unaprijedimo i njegov motocikl, isto je i sa Jorgeom. Radimo sa tri vozača, Marcom, Jorgeom i Calom. Ne dešava se tako često da oni govore potpuno suprotne stvari ili da imaju suprotne zahteve. Ako se to međutim desi, prioritet nam je Marc. On je šampion i može da nam da najbolje povratne informacije i prioritet je da osvojimo titulu sa njim", dodao je direktor Honde.

Učitaj još novosti