13. 08. 2019 - 17:19
Ništa od povratka Pedrose u MotoGP: "Imam već posao koji volim"
907
Shares
Ništa od povratka Pedrose u MotoGP:

TRAŽI SE ZARCOVA ZAMJENA

Ništa od povratka Pedrose u MotoGP: "Imam već posao koji volim"

13. 08. 2019 - 17:19
0
Shares

Johann Zarco i KTM definitivno razilaze na kraju sezone, a pred austrijskog proizvođača sada je odluka ko će biti kolega Polu Espargaru. Veteran Dani Pedrosa odbija mogućnost da se vrati u MotoGP šampionat.

Zarco i KTM će završiti saradnju poslije samo jedne godine. Iako je Francuz bio odličan prethodnih sezona na motoru Tech3 ekipe, nije se snašao na motociklu austrijskog proizvođača i od njega su bolji i Espargaro i Miguel Oliveira koji vozi satelitski KTM za Tech3.

"Ja testiram KTM i mislim da će mi to biti pozicija i u budućnosti. Mnogo sam opušteniji nego prije i ne moram se nositi sa pritiskom trkanja. Koncentrišem se na treninge i ne gledam mnogo na trke, to je moj plan. Tim je na prvom mjestu i cilj treba biti kako unaprijediti KTM motocikl i već imamo napredak", rekao je Pedrosa koji razumije Zarcovu odluku.

"Ako dođete do trenutka u kom je Zarco, vjerovatno bih i ja napustio ekipu. Mnogo ga poštujem, veliki je vozač, ali u ovom momentu ne znam kako da reagujem", dodao je Pedrosa.

Inače iz KTM su rekli da su odmah poslije Velike nagrade Austrije počeli tražiti rješenje za sljedeću sezonu.

Učitaj još novosti