12. 04. 2019 - 15:47
MOGLA JE TO BITI NAJVEĆA NBA PRIČA SVIH VREMENA Viđen je kao...
907
Shares
MOGLA JE TO BITI NAJVEĆA NBA PRIČA SVIH VREMENA Viđen je kao Jordanov nasljednik, a jecao je pokraj smeća kad je saznao da ga Bullsi trejdaju

DERRICK ROSE

MOGLA JE TO BITI NAJVEĆA NBA PRIČA SVIH VREMENA Viđen je kao Jordanov nasljednik, a jecao je pokraj smeća kad je saznao da ga Bullsi trejdaju

Sport.ba/24sata.hr
12. 04. 2019 - 15:47
0
Shares

Na prelasku prošlog i ovog desetljeća Derrick Rose bio je najveća svjetska sportska priča. 20-godišnji dečko rođen u Chicagu, kao prvi u generaciji draftiran baš u Bullse, trenutna NBA senzacija, 'rookie' godine, s tek 22 MVP cijele lige, playmaker koji zakucava s mjesta: s dvije ruke, duplo brži od sljedećeg najbržeg NBA košarkaša. Ne-za-u-sta-vljiv.

rose

Bullsi su opet bili sportski centar planete, prvo osvajanje naslova nakon dva kolosalna 'three-peata' bilo je tek pitanje godine, a rodni je grad svojeg idola vidio kao ono što nikad nisu ni mislili da će uopće i pomisliti: kao nasljednika najvećeg ikad, Michaela Jordana!

rose-chicago

U decembru 2011. potpisao je produženje ugovora s Bullsima na još pet godina za 100 miliona dolara. Derrick Rose bio je najbolji košarkaš na svijetu. Svijet mu je bio pod nogama. Pet mjeseci kasnije prvi put su mu otišli ligamenti koljena i, pokazalo se kasnije, svi snovi koji su se činili tako stvarnima... Da postane onaj koji je nakon Jordana i Pippena vratio titulu (tj. titule) u Chicago.

2

Ozljede su se lijepile jedne na drugu, dogodio se još pokoji blistavi trenutak, ali Rose nikada više nije bio ni blizu onom nevjerojatnom atleti, košarkašu koji doslovno svakodnevno svojim potezima zadivljuje svijet. Danas je u Minnesota Timberwolvesima. Bio je i u Clevelandu i u New Yorku.

rose

Jer njegov Chicago, njegovi Bullsi izdržali su do ljeta 2016. i odlučili da D-Rose više nije ne samo igrač na kojem se može graditi nova pobjednička dinastija nego da uopće nije igrač za Bullse. Rose je u tom trenutku snimao dokumentarac, piše 24sata.hr. Nefokusiran, nervozan, rastrojen... Vijest koja mu je natjerala suze na oči doznao je - usred snimanja:

 Od sportskog heroja grada do načetog sportaša koji ima puste milione, ali plače pored kanti za smeće u svom stražnjem dvorištu. Nije postao prvak s Bullsima. Ostaje najveća 'što bi bilo da nije bilo ozljeda' NBA priča svih vremena.

Učitaj još novosti