26. 11. 2018 - 19:58
EPILOG ŽESTOKE NESREĆE: Otkriveno šta je Hulkenberg govorio...
907
Shares
EPILOG ŽESTOKE NESREĆE: Otkriveno šta je Hulkenberg govorio svom boksu

F1

EPILOG ŽESTOKE NESREĆE: Otkriveno šta je Hulkenberg govorio svom boksu

Sport.ba
26. 11. 2018 - 19:58
0
Shares

Velika nagrada Abu Dhabija, posljednja utrka sezone Formule 1, završila je raspletom koji je zapravo preslika svega viđenog u 2018. godini - Lewis Hamilton je pobijedio ispred Sebastiana Vettela.

I dok je Englez u šampionskom stilu završio svoju godinu, poslije utrke glavna tema nije bila njegova nova pobjeda već trkaći incident koji se dogodio u prvom krugu.

U glavnoj ulozi bili su Nico Hulkenberg u Renaultu i Romain Grosjean u Haasu.


Nekoliko zavoja poslije starta Hulkenberg je uoči jedne šikane htio preteći Grosjeana, što je u jednom trenutku i uspio (bio je s polovicom bolida ispred Haasova vozača), ali na prolasku kroz drugi zavoj nije bilo mjesta za obojicu. Grosjean je prednjim lijevim kotačem svog bolida zahvatio zadnji desni Hulkenbergov i Nijemac je odletio se u zrak, nekoliko se puta prevrnuo, ostavši sa svojim bolidom naopako na zaštitnoj ogradi.

Iz boksa Renaulta su preko radio-veze odmah kontaktirali Hulkenberga koji se u prvi mah nije javio, da bi onda preplašeno poručio:

"Izvucite me odavde, gori vatra!"

Vrlo brzo su se angažirali zaštitari i suci koji nisu htjeli čekati dolazak specijaliziranog vozila već su zajedničkim snagama okrenuli Hulkenbergov bolid spustivši ga na stazu.

Prava je sreća kako je Nijemac ovdje prošao bez ikakvih povreda...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti