26. 11. 2018 - 09:58
Fernando Alonso odvozio posljednju utrku: "Vratit ću se kao...
907
Shares
Fernando Alonso odvozio posljednju utrku:

FORMULA 1

Fernando Alonso odvozio posljednju utrku: "Vratit ću se kao turist, a možda..."

Sport.ba
26. 11. 2018 - 09:58
0
Shares

Lewis Hamilton u stilu je zaključio ovu sezonu u Formuli 1 slavivši i jučer u utrci za Veliku nagradu Ujedinjenih Arapskih Emirata u Abu Dhabiju. Ujedno ovo je bila posljednja koju je u karijeri odvezao proslavljeni Fernando Alonso.

hamilton

Legendarni Španac bio je tek 11. u bolidu McLarena, što znači da nije osvojio niti boda, a nakon utrke osvrnuo se na svoju karijeru:

alonso

"Biće ovo lijepa uspomena, sve što sam doživio u Formuli 1. Bilo je ovo fantastično putovanje na koje sam krenuo kao vrlo mali. Dolazim iz zemlje koja nije imala pretjeranog uspjeha u Formuli 1, moj otac nije bio vozač, tako da sam ponosan na sebe i sve što sam napravio. Možda se jednog dana vratim kao turist ili komentator."

alonsoNovinari nisu propustili priliku da ga pitaju postoji li ikakva šansa da se vrati u bolid Formule 1.

alonso

"Ne znam. Sve što mi je potrebno sada je odmor. Moram se suočiti s nekim novim izazovima. Želim tripletu. Vidjet ćemo kako ću se osjećati 2020. godine. Možda ponovo poželim voziti cijelu sezonu, možda Indy 500 ili Formulu. Možda se uopće ne budem htio vratiti", kazao je.

indycar-fernando-alonso-seat-fitting-2017-fernando-alonso-with-the-borg-warner-trophy

Tijekom 17 godina u Formuli 1, Alonso je dvaput osvojio naslov prvaka. Ostvario je 32 pobjede, 97 puta bio je na postolju, a pole-position osvojio je 22 puta.

alonso

Zanimljivo, Fernando Alonso je na svojoj posljednjoj utrci danas u Abu Dhabiju zaradio čak tri odvojene kazne, a svaka mu je donijela po 5 sekundi na konačno vrijeme.

alonso

Prvu je dobio tijekom hvatanja Kevina Magnussena, ali je Španac još dva puta sjekao istu seriju zavoja (8/9) pa je ukupno imao +15 sekundi na konačno vrijeme. Osim toga, tri puta je zaradio po 1 kazneni bod.

alonso

alonso

alonso

briatore-alonso-pozz

ec-o-alonso

honda-mclaren-fernando-alonso

fernando-alonso

fernando-alonso

Alonso-i-Button-F1

(Sport.ba)

Učitaj još novosti