11. 06. 2019 - 13:22
Da nisu prodavali igrače sad bi imali tim za naslov: Rafinha,...
907
Shares
Da nisu prodavali igrače sad bi imali tim za naslov: Rafinha, Bonucci, Simeone...

GENOA

Da nisu prodavali igrače sad bi imali tim za naslov: Rafinha, Bonucci, Simeone...

Sport.ba
11. 06. 2019 - 13:22
0
Shares

Novinari cijenjenog portala Squawka nedavno su sastavili idealnu ekipu italijanske Genove i to od igrača koji su igrali u klubu, a sada su (uglavnom) u nekim drugim sredinama. Ekipa zaista djeluje fascinantno, te bi se sigurno u formaciji 4-2-3-1 borila i za naslov prvaka Italije.

Marco Amelia (35, Vicenza)

amelia

Otišao 2011. godine za 3,5 miliona eura u Milan. Nakon tri sezone u dresu Rossonera, Amelia je branio za Rocca Prioru, Perugiju i Lupa Cast Rom da bi u ljeto 2015. potpisao za Chelsea. Na 'Stamford Bridgeu' nije upisao niti jedan nastup, a sada je u nižem rangu italijanskog fudbala.

Rafinha (32, Bayern)

Rafinha-Senang-Bisa-Dipanggil-Timnas-BrasilU Genovi je proveo jednu sezonu, između dvije njemačke epizode. Italijani su ga u ljeto 2010. Schalkeu platili 8 miliona eura da bi ga godinu kasnije poslali u Bayern za 5,5 miliona eura.

Sokratis Papastathopoulos (29, Arsenal)

sokratis-papastathopoulos-cropped-1ojn64swmylwx1iximsmjxyjcwGenoa je bila njegova odskočna daska. Došao je 2008. iz AEK-a za 3,8 miliona eura, a dvije godine kasnije je za 4,5 miliona eura otišao u Milan. Brzo se vratio u Genovu, nakon samo 12 mjeseci među Rossonerima i to 4 miliona eura, a nakon toga je za ukupno 4,1 milion eura otišao u Werder. Ovog ljeta je iz Borussije Dortmund prešao u Arsenal.

Leonardo Bonucci (30, Juventus)

paulo-dybala-ir-leonardo-bonucci-5ca9031e283f7

Njega je u Genovu pustio Inter i to za 4 miliona eura. Ipak, nije nikada zaigrao za Genovu, jer je u klubu proveo samo nekoliko dana i odmah je proslijeđen Bariju na onu poznatu italijansku opciju zajedničkog vlasništva. Taj posao je vrijedio 10,5 miliona eura, a Juventus ga je 2010. otkupio za 15,5 miliona. Prošlog ljeta šokirao je cijelu Italiju transferom u Milan, a sada je nanovo iznenadio sve povratkom u Torino.

Domenico Criscito (31, Zenit)

criscito

Nekadašnji italijanski reprezentativac (22 nastupa) veći dio karijere je proveo u čudnovatim odnosima Juventusa i Genove. Bilo je tu transfera i posudbi, baš kao da se radi o Dinamu i Lokomotivi, a ne italijanskim klubovima. Prije pet godina je iz Genove za 15 miliona eura prešao u ruski Zenit.

Tomas Rincon (29, Torino)

rincon

Ovaj reprezentativac Venecuele sve je dogovorio prošlog januara s Juventusom te je Genoa u tom poslu zaradila oko 10 miliona eura, a u ljeto 2014. su ga doveli besplatno iz HSV-a. Trenutno je član Torina.

Thiago Motta (35, PSG)

mottaNakon što mu je istekao ugovor s Atleticom iz Madrida, Motta se pridružio Genovi gdje je proveo godinu dana. I na njemu je Genoa dobro zaradila – doveli su ga besplatno, a prodali Interu za 10,2 miliona eura.

Ezequiel Lavezzi (32, Hebei China Fortune)

lavezzi-plata

Europska avantura ovog Argentina formalno je započela u Genovi. Ipak, ni on nije zaigrao niti jednu utakmicu za ovaj klub. Nakon što su ga doveli iz Estudiantesa za 1 milion eura, proslijedili su ga San Lorenzu na posudbu, ali ga nakon toga nisu mogli zadržati zbog umiješanosti u skandal oko namještanja utakmica. Genoa je ipak uspjela nešto malo zaraditi na njemu – prodali su ga u San Lorenzo za 1,2 milion eura.

Iago Falque (27, Torino)

falqueReal, Barcelona, Juventus, Bari, Villarreal, Tottenham, Southampton, Almeria, Rayo Vallecano. To su sve klubovi u kojima je Falque igrao prije nego je 2014. za 2 miliona eura iz Tottenhama došao u Genovu. Samo godinu dana nakon toga otišao je u Romu – prvo na posudbu, a zatim je 'Vučica' i otkupila njegov ugovor. Genoa je od Rome ukupno dobila 8 miliona eura.

Stephan El Shaarawy (25, Roma)

shaarawyDijete Genove koje je za svoj klub odigralo svega 3 utakmice, a onda za velikih 15,5 miliona eura, u ljeto 2011. prešao u Milan.

Giovanni Simeone (22, Fiorentina)

simeoneSin Diega Simeonea je prošlog ljeta stigao iz River Platea za 3 miliona eura, a sudeći po Transfermarktu znatno je digao svoju cijenu (u dresu Genoe). Nakon toga uslijedio je transfer u Firenzu, gdje nemilosrdno trpa golove.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti