11. 06. 2019 - 13:22
VRHUNSKI UŽITAK I ADRENALIN DO MAKSIMUMA: 20 NAJBOLJIH nokauta...
907
Shares
VRHUNSKI UŽITAK I ADRENALIN DO MAKSIMUMA: 20 NAJBOLJIH nokauta u istoriji UFC-a!

ITEKAKO VRIJEDI POGLEDATI

VRHUNSKI UŽITAK I ADRENALIN DO MAKSIMUMA: 20 NAJBOLJIH nokauta u istoriji UFC-a!

Sport.ba
11. 06. 2019 - 13:22
0
Shares

U najvećem meču u UFC-ovoj historiji, na UFC-u 229 u Las Vegasu 7. oktobra 2018., Habib Nurmagomedov pobijedio je Conora McGregora gušenjem u 4. rundi. Kraj meča obilježio je haos u i izvan oktogona koji je izazvao Dagestanac.

khabib-danawhite

Kao što je i najavljivao, Habib je doslovno mučio Conora četiri runde, pa ga ugušio. Nakon toga je poludio, preskočio ogradu i napao jednog člana iz McGregorovog tima, a potom je Khabibov tim ušao u oktogon i napao irskog borca. Ludnica kakvu ne pamtimo...

khabib-nurmagomedov

Khabib Nurmagomedov je tako ostao neporažen. Conor McGregor je bio prisiljen predati meč u četvrtoj rundi UFC229 u Las Vegasu. Khabib je nakon minute četvrte runde uspio srušiti Conora i vrlo brzo došao u top mount.

khabib-conor

Irac se uspio nekako izvući, ali primio je dosta batina i na kraju izgubio neck crankom. Dagestanac je u potpunosti izdominirao McGregora i odbranio pojas prvaka lake kategorije UFC-a. Ovo mu je bila 27. pobjeda u isto toliko mečeva. Impresivno! Međutim, da krenemo od početka...

khabibSamo dvadesetak sekundi borba je bila na nogama. Conor je bio vrlo neoprezan, ali uspio je kontrirati Khabibu. No, Dagestanac je u prvoj minuti borbe uspio u svojem naumu. Došao je u top poziciju i Conora odveo na leđa. To je od početka bilo za očekivati, ali publika u Las Vegasu bila je željna akcije na nogama pa je borce nagradila zvižducima (većina je bila irskih navijača).

khabib-conorIpak, Khabib je imao sasvim jasan plan kojeg se odlično držao i sprovodio ga u djelo. Conor se na ovaj način jako trošio i gubio veliku količinu energije. A tek u drugoj rundi vidjeli smo potpunu dominaciju prvaka. Apsolutno neočekivano Conor McGregor je dobio sjajan kroše u bradu odmah na početku druge runde, noge su zaklecale i Irac je počeo proživljavati pravu noćnu moru.

khabibČinilo se kao da bi Dagestanac mogao završiti Conora odmah, ali borba je otišla u parter i krenulo je Khabibovo klasično mrcvarenje. Sjajna izvedba Khabiba, McGregor nije imao rješenja za borca njegove klase. Khabib je uputio toliko udaraca da je čudo kako je Conor uspio uopće preživjeti.

khabib-conorDagestanac je u trećoj rundi promijenio taktiku i odlučio se nadboksavati s McGregorom i bio je uspješan. Irac je bio vidno izmoren, ali i Khabib se dosta potrošio. Čak bi se dalo diskutiovati kome je ova runda zaista otišla. Kako god, ovo je bila prva runda u kojoj je McGregor nešto pokazao. I onda se činilo da bi mogao i do preokreta, ali Khabib je ipak neporaženi prvak.

conor-khabibOvog puta nije bilo odstupanja od plana. Dagestanac je nakon minute četvrte runde uspio srušiti Conora i vrlo brzo došao u top mount. McGregor se uspio nekako izvući, ali primio je dosta batina i na kraju izgubio neck crankom. Tako je Nurmagomedov u potpunosti izdominirao Irca i odbranio pojas prvaka lake kategorije UFC-a.

khabib3

A tek onda nastao je pravi haos. Novi-stari prvak završio je u dijelu Conorovog tima izvan oktagona. Na kraju, UFC nije okrunio prvaka, jer su se bojali reakcije brojnijih irskih navijača... Strasti nakon ovog meča se baš i ne smiruju, a mi vam donosimo 20 najboljih nokauta u UFC historiji... Chris Weidman vs Anderson Silva, Lyoto Machida vs Randy Couture, BJ Penn vs Caol Uno, Matt Hughes vs Carlos Newton - ovo su samo neki od duela. Uživajte!

(Sport.ba)

Učitaj još novosti