18. 05. 2018 - 17:09
Andrea Dovizioso ostaje vjeran Ducatiju
907
Shares
Andrea Dovizioso ostaje vjeran Ducatiju

MOTO GP

Andrea Dovizioso ostaje vjeran Ducatiju

Sport.ba
18. 05. 2018 - 17:09
0
Shares

Moto GP je pravo aktivan posljednjih dana kada su u pitanju potpisivanja novih ugovora. Jučer je Alex Rins potpisao ugovor sa Suzukijem, dok je Aleix Espargaro produžio ugovor sa Aprilijom. Danas je isto to uradio i Andrea Dovizioso sa Ducatijem, a prethodno je odbio Suzuki i Hondu od kojih je dobio veoma izdašne ponude.

Interesantno je da se radi o drugom najuspješnijem vozaču ovog tima koji je u timu od 2013. godine. Od kako je došao u tim slavio je osam puta. Od osam prošle sezone slavio je šest puta i svakako ne treba da čudi što je Ducati produžio vjernost sa njim jer im je zlata vrijedan, a ove sezone očekuju se daleko veće stvari od njega. Dovizoso je trenutno peti u ukupnom poretku sa 46 bodova, ali vozi veoma dobro i trebao bi napredovati.

Ducati Motors se oglasio naravno na svom zvaničnom Twitter profilu i objavili su ovu vijest prije par sati, a veoma su sretni što je došlo do produženja ugovora. Zvanična press konferencija zakazana je za 17h. U saopštenju stoji "4+4=8 godina Ducatisa". Samo dva sata nakon ugovora Dovizioso je vozio najbrži krug u Le Mansu... (Sport.ba)
 

 

 

Učitaj još novosti