16. 05. 2018 - 09:41
Felipe Massa od naredne sezone u Formuli E koja bi mogla doći...
907
Shares
Felipe Massa od naredne sezone u Formuli E koja bi mogla doći i u Sarajevo

Felipe Massa od naredne sezone u Formuli E koja bi mogla doći i u Sarajevo

Sport.ba
16. 05. 2018 - 09:41
0
Shares

Felipe Massa nakon petnaest godina napušta Formulu 1 i gledat ćemo ga u takmičenju Formula E koje je u velikom usponu i tek se vozi četvrtu sezonu, a radi se o takmičenju u kojem zapravo najveću ulogu nemaju timovi nego igrači čija spretnost dolazi do izražaja. Jedna od utrka bi se mogla voziti i kroz Sarajevo, a ponajveći smo favoriti i ostaje nam da vidimo da li će sve biti po nekom početnom dogovoru.

Massa će voziti za ekipu kojoj je vlasnik Leonardo di Caprio. Brazilac će u električnom bolidu startati krajem ove godine kada zapravo i počinje takmičenje. Tokom petnaest godina u Formuli 1, Massa je zabilježio jedanaest trijumfa, a vozio je za Zauber, Ferrari i Williams. Formula E je trenutno pri kraju četvrte sezone, a Massa će se pridružiti u petoj sezoni ovog takmičenja za koje neke prognoze govore da će postati popularnije od Formule 1.

"Dat ću sve od sebe da dam svoj doprinos ovom projektu i nadam se da ću biti među najboljima", istakao je Massa. Tridesetsedmogodišnjak će krajem mjeseca maja imati priliku da testira svoj bolid u Formuli E. (Sport.ba)
 

 

Učitaj još novosti