15. 05. 2018 - 09:25
DOBRODOŠLI U 2028.: Ovo je postava koja vlada nogometnom scenom!
907
Shares
DOBRODOŠLI U 2028.: Ovo je postava koja vlada nogometnom scenom!

NEVJEROVATNI TALENTI

DOBRODOŠLI U 2028.: Ovo je postava koja vlada nogometnom scenom!

15. 05. 2018 - 09:25
0
Shares

Lani su Kylian Mbappe i Ousmane Dembele, dva francuska tinejdžera, zapalili nogometni svijet sa svojim multi-milionskim transferima u PSG i Barcelonu i postali najveće mlade zvijezde nogometnog svijeta. Mi vam donosimo ekipu najboljih mladih igrača koji prate u njihovim stopama – riječ je o talentima, neki od kojih već igraju za velike klubove, ali koji će, prije ili kasnije, zaraditi transfer u neki od evropskih nogometnih velikana. Ovi momci bi trebali obilježiti naredno desetljeće. Pa da krenemo redom...

GK: Alban Lafont (Toulouse): Već sada jedan od najboljih golmana Ligue 1, Lafont je najveći kandidat za novog čuvara mreže PSG-a, koji nije u potpunosti zadovoljan Areolom. Sigurno je pred momkom blistava budućnost...

lafont

CB: Mathijs de Ligt (Ajax): Vjerovjatno najtalentovaniji mladi igrač svijeta – Ajaxov stoper već je holandski reprezentativac, a govori se o potencijalnom transferu u Barcelonu. Osim Barce, u igri su i brojni velikani.

CB: Dayot Upamecano (RB Leipzig): Starter u RB Leipzigu, Upamecano je snažan u duelu, dobro čita igru, a funckionira i kao plejmejker bez lopte. Moderni univerzalac kojeg žele brojni engleski klubovi.

upamecano

LB: Marc Cucurella (Barcelona): Pozicija lijevog beka tradicionalno je 'deficitarna' na elitnoj razini, ali mladi Španac se već spominje kao nasljednik Jordija Albe, trenutno jednog od najboljih bekova svijeta.

cuccurela

RB: Trent Alexander-Arnold (Liverpool): Alexander-Arnold imao je svoju prvu pravu sezonu za Liverpool i trenutno je u prvoj postavi ekipe koja će u Kijevu igrati finale Lige prvaka. Veliki engleski klubovi već kruže oko njega.

trent-alexander-arnold-liverpool

RW: Christian Pulisic (Borussia Dortmund): Već sada jedno od najboljih krila Bundeslige, Pulisic je privukao interes Bayerna, koji ima tradiciju otimanja najboljih igrača Borussiji. Također, na radaru je Reala.

MC: Houssem Aouar (Lyon): Snažan, odličan s loptom u nogama – Aouar je prototip savremene osmice i ne bi nas začudilo da uskoro zaigra uz Lo Celsa i Verrattija u PSG-u.

aouar

MC: Tom Davies (Everton): Najtalentovaniji od Evertonovih engleskih klinaca, Davies je imao frustrirajuću sezonu, kao svi igrači njegovog kluba, ali posjeduje rijedak spoj tehnike i snage – mogao bi izrasti u igrača za kojeg su se Englezi nadali da će Ross Barkley postat.

20170117-the18-photo-tom-davies-1280x720

LW: Ryan Sessegnon (Fulham): Uz Rubena Nevesa najbolji igrač Championshipa, Sessegnon je blizu povratka u Premier ligu s Fulhamom, ali njegov sjajan učinak vjerovatno će ga učiniti odličnom metom za neke od klubova sa sredine tabele. Sinoć je blistao protiv Derbyja, te omogući četi Slaviše Jokanovića finalni duel na Wembleyju za ulazak u Premiership.

sessegnon

AM: Kai Havertz (Leverkusen): Već sada prvotimac Leverkusena, Havertz sjajno kontroliše tempo utakmice svojim dodavanjima, a ujedno je jedan od ključnih igrača ekipe koja se do zadnjeg kola borila za Ligu prvaka.

havertz

ST: Alexander Isak (Borussia Dortmund): Još jedan od Dortmundovih talentovanih klinaca, Isak ima konkurenciju u vidu Michyja Batshuayija, ali je impresionirao u gotovo svakom nastupu za klub iz Dortmunda. U Švedskoj ga već vide kao Zlatanovog nasljednika.

2

Učitaj još novosti