15. 05. 2018 - 11:11
IZNENADIO SVE Samuel Eto'o uvjeren: On će biti novi Leo Messi!
907
Shares
IZNENADIO SVE Samuel Eto'o uvjeren: On će biti novi Leo Messi!

SJAJNI KAMERUNAC ODUŠEVLJEN FRANCUZOM

IZNENADIO SVE Samuel Eto'o uvjeren: On će biti novi Leo Messi!

15. 05. 2018 - 11:11
0
Shares

Bivši napadač Barcelone i Intera Samuel Eto'o otkrio je za France Football što misli o mladoj zvijezdi PSG-a Kylianu Mbappeu: "On će postati novi Messi ukoliko uspije organizirati karijeru na pravilan način. Nužno za njega je razumjeti sve što se događa oko njega i njegovog imena."

"Na mnogo stvari igrač mora paziti kako bi ostvario veliku karijeru, a koje nemaju veze s nogometnim umijećem pojedinca. Nadam se da ću, jednog dana, imati priliku porazgovarati s njim o tome", naglasio je Eto'o, pa zaključio:

"Kylian može izvući inspiraciju iz nevjerojatne mentalne snage kakvu posjeduje Leo Messi, kojeg sam gledao kako odrasta u Barceloni. Messi i dalje izvodi poteze koji olakšavaju put do pobjede. On je jedinstven, ali je još isti onaj pošten, diskretan dečko kakvog sam ga i upoznao 2004. Drugi momci bi poludjeli od tolike slave, ali ne i Messi", nahvalio je bivšeg suigrača Kamerunac.

samuel-etoo_1205536c

Inače, CalcioMercato nedavno je objavio nevjerovatnu vijest, a u pitanju je Real Madrid. Predsjednik Kraljeva, Florentino Perez okrenuo se mladoj zvijezdi iz Pariza Kylianu Mbappeu i upravo on će biti prioritet za dovođenje u narednom prijelaznom roku. Svjestan je Florentino Perez da se radi o sjajnom nogometašu, pa samim tim i cijena neće biti uopšte nista. CalcioMercato navodi kako će Real Madrid da skupi 200 miliona eura i da ih pošalje na vrata PSG-a, a teško da će ponuda moći da se odbije s obzirom na to da se radi o velikom Real Madridu koji se ne odbija. Naravno svi znamo koliko se lošiji nogomet igra u Francuskoj nego u Španiji, a jedan Mbappe zaslužuje da igra u ponajboljoj ligi svijeta.

mbappe-neymar-cavani-psg

Već se pisalo, a sada se samo potvrđuju te priče da odlaze Gareth Bale i Karim Benzema. Još uvijek nije zvanično poznata sudbina napadača i krila Real Madrida, ali Real bi njihovim transferima trebao zaraditi približan novac koji im treba za Mbappea. Još se nekoliko nogometaša povezuje sa odlaskom, ali ništa nije zvanično, pa nije zahvalno prognozirati. Sve u svemu ukoliko se priče obistine, pa stigne i Lewandowski koji je promijenio agenta da bi došao do Real Madrida, onda bi imali nevjerovatan napad. Cristiano Ronaldo sa jedne, Kylian Mbappe sa druge i vjerovatno Lewandowski. Strašan bi to trio bio.

kylian-mbappe-psg

Real Madrid je i ove sezone u samom vrhu svjetskog nogometa, a nalaze se u polufinalu Lige prvaka gdje će večeras odigrati svoju prvu utakmicu protiv Bayerna i to kao gostujuća ekipa. Već su dva puta u posljednje četiri sezone izbacivali Bayern, pa bi ih nogometaši i navijači Bayerna sanjali ukoliko budu izbačeni još jednom. Mnogima je poznata nepravda ili 'nepravda' od prošle sezone kada je Real Madrid na sumnjiv način prošao dalje. Isto se desilo i nakon izbacivanja Juventusa, a postoje tekstovi koji govore kako zapravo već desetinama godina unazad biraju sebi protivnike i još mnogo toga. Bit će veoma interesantno vidjeti da li će zapravo sudija imati utjecaja na ovo utakmicu, a ako bude imao onda je to samo dokaz da nogomet puca po šavovima.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti