25. 04. 2018 - 17:52
NESTVARNA PRIČA Kako je Klopp pronašao Salaha: U j****e, ovaj...
907
Shares
NESTVARNA PRIČA Kako je Klopp pronašao Salaha: U j****e, ovaj mali je...

REDSI GA TRAŽILI JOŠ 2013.

NESTVARNA PRIČA Kako je Klopp pronašao Salaha: U j****e, ovaj mali je...

Sport.ba/Germanijak
25. 04. 2018 - 17:52
0
Shares

Priča o regrutaciji Mohameda Salaha doista je nevjerovatna, Redsi su ga tražili još 2013. godine, davno prije dolaska Jurgena Kloppa na Anfield, ali njemački trener ugledao ga je davno prije što je uopće bio u konkurenciji za klupu otočkog giganta i bila je to ljubav na prvi pogled... Bilo je to također 2013. godine na prijateljskoj utakmici njegova tadašnjeg kluba Borussije Dortmund i Basela, a kad su ga upitali što je rekao prvi put kad je vidio sjajnog Egipćanina, nasmijao ih je do suza: „Ha, što bih drugo i mogao reći nego – u jebote, ovaj mali je odličan!“

klopp-salah-liverpool

Na koncu ih je sve pretekao Chelsea i 2014. godine odveo u London te razdvojio Kloppa i Salaha, ali ispada da je to bilo samo kako bi se ujedinili na najvećoj sceni… Klopp je ipak dobio svog čovjeka ovo ljeto za 42 miliona eura, ali ni ovaj put se možda ne bi spojili da nije bilo insistiranja Liverpoolovih skauta. Sportski direktor Redsa Michael Edwards, šef skuatske službe Dave Fallows i glavni skaut Barry Hunter pratili su Salahov razvoj u Italiji po njegovu odlasku iz Chelseaja. Samo prošle sezone proveli su devet mjeseci gledajući njegove utakmice za Romu, a pri kraju prošle sezone Paul Goldrick, skaut Liverpoola u Italiji, poslao je poruku u centralu: „Ovaj će se nazabijati za Liverpool, vjerujte nam!“

43 gola za Liverpool kasnije sa sigurnošću mogu reći kako su bili u pravu… Kloppa su pak morali najprije razuvjeriti jer je imao nekoliko briga vezanih uz Salaha, prva je bila da je prežgoljav jer je smatrao da je to bio razlog njegova neuspjeha u prvom mandatu na Otoku.

„Brzina, brzina, brzina… To je sve što primijetite kad gledate njegove snimke. Ali pogledali smo na desetke njegovih utakmica na kojima smo pratili samo njegovu izdržljivost, otpornost na sitne traume pri duelima i takve stvari“, priznaje Klopp. „Ali dvojio sam samo dok sam ga gledao preko ekrana, kad sam ga konačno upoznao, izgledao mi je spreman za povratak u Premier ligu.“

„Iskreno, skautska služba je najzaslužnija što smo ga doveli jer nam nisu izlazili iz ušiju s njim. Salah ovo, Salah ono, spreman je 100 posto… Na kraju sam rekao, dovraga sve, uzmite ga“, smije se Klopp.

ms

Iako se pola Otoka sad smije Joseu Mourinhu što mu nije pronašao mjesto u Chelseaju, Klopp brani kolegu jer nije ni on siguran da bi mu tad dao šansu.

„Bio je dijete, kad se borite za naslov u Premier ligi potrebni su vam igrači puni samopouzdanjem, osobito ako su stranci i ako su mladi. Primjerice, kao Cristiano Ronaldo u Unitedu, ali on je jedan u milion“, smatra.

„Chelsea ni Mourinho nisu napravili ništa krivo, da je kod mene odigrao samo pet utakmica u sezoni, siguran sam ne bi zabijao ni za nas ovoliko. Kod nas ima sigurnost, mi ga nećemo izvaditi iz momčadi nakon prve lošije utakmice ili kad prvi put ne zabije jer ima kredita, ima vremena… Sad igra s ovoliko samopouzdanja jer mu mi vjerujemo da je igrač za ovu razinu, odnosno uvjeren je u to i sam. Zato je i mijenjao klubove sve dok nije sam sebi dokazao kako je spreman za povratak u Premier ligu. O kako mi je drago što je izabrao Liverpool“, zaključio je Klopp.

Učitaj još novosti