24. 04. 2018 - 16:29
Verstappen: Formula 1 je bila zabavnija 2016.
907
Shares
Verstappen: Formula 1 je bila zabavnija 2016.

VOZAČ RED BULLA

Verstappen: Formula 1 je bila zabavnija 2016.

24. 04. 2018 - 16:29
0
Shares

Red Bullov vozač Max Verstappen kaže da je Formula 1 bila uzbudljivija prije dvije sezone jer su se bolidi mogli puno bliže pratiti i bolje utrkivati, za razliku od ove i prošle sezone u kojima su preticanja puno rjeđa. Formula 1 je 2017. uvela nova tehnička pravila vezana uz aerodinamiku koja je postala još važniji faktor u performansama bolida, unatoč 25% širim gumama, a skraćene zone kočenja dovele su do još težih preticanja.

Također, zbog velike količine downforcea bolidi su dramatično pogođeni njegovim gubitkom iza drugih bolida što vozačima otežava praćenje suparnika na manjim udaljenostima.

“Bilo je puno zabavnije 2016.”, rekao je Verstappen za svoju web stranicu pa dodao: “Mogli ste bolje pratiti jedni druge i na neki način bio je veći užitak. Od 2017. je puno teže i manje zabavno utrkivati se s drugima, zaustavni putevi su kraći i vrlo je teško pratiti jedni druge, a bolid tad može napraviti neke nepredviđene pokrete i odjednom izgubiti prijanjanje.”

“Za Formulu 1 općenito bilo bi bolje da je sve bliže, a morate pogledati motore. Razlike među njima i dalje su prevelike.”

Verstappen očekivano nije zadovoljan dosadašnjim tijekom sezone u kojoj je u sve tri utrke pogriješio ili u kvalifikacijama ili u utrci, a u posljednje dvije utrke sudario se s Hamiltonom i Vettelom kojem je potpuno uništio utrku i za to dobio kaznu.

“Super, ha ha”, komentirao je Verstappen dosadašnji tijek sezone.

“Što se rezultata tiče nije sjajno, ali bolid je uredu. I dalje smo kratki u kvalifikacijama, ali u utrkama izgledamo dobro. Zbog različitih razloga nismo ostvarili rezultate koje smo htjeli, ali sad gledam prema Bakuu.”

 

Učitaj još novosti