23. 04. 2018 - 17:56
Hamilton: Nikad mi nije bila želja srušiti Schumacherov rekord!
907
Shares
Hamilton: Nikad mi nije bila želja srušiti Schumacherov rekord!

SANJAO DA DOSTIGNE IDOLA SENNU

Hamilton: Nikad mi nije bila želja srušiti Schumacherov rekord!

23. 04. 2018 - 17:56
0
Shares

Lewis Hamilton tvrdi da mu nikad nije bila želja srušiti Schumacherov rekord od sedam naslova svjetskoga prvaka, nego ponoviti uspjehe svoga idola Ayrtona Senne koji je poginuo kada je Hamilton imao devet godina. Britanac je Sennu oduvijek isticao kao svoga idola čije je uspjehe htio ponoviti, a nakon što je prošle godine osvojio četvrti naslov prvaka mnogi su ga pitali ima li ambicije sustići Schumachera koji je u svojoj karijeri sedam puta bio svjetski prvak s dvije različite momčadi.

I Hamilton je svoja četiri naslova osvojio s dvije različite momčadi (iako s jednim proizvođačem motora), ali uprkos činjenici da se i dalje nalazi u najjačoj momčadi u Formuli 1 Britanac kaže da ne razmišlja o rušenju Schumijevog rekorda broja naslova. Interesantno da je neke Schumacherove rekorde aktuelni prvak već srušio poput broja pole positiona (73, Schumacher 68) i broja startova iz prvoga reda (119, Schumacher 116), ali u broju naslova (7 naspram 49 i broju pobjeda (91 naspram 62) legendarni Nijemac i dalje je ispred.

"Ne, nikad mi to nije bila želja", rekao je Hamilton upitan za sedam naslova, pa nastavio: "Moj dječački cilj uvijek je bio učiniti nešto kao Ayrton. Nikad nisam zamišljao biti bolji od toga. Imati četiri naslova i još uvijek biti mlad i imati vremena ispred sebe… moram vidjeti šta tačno želim."

“Neizbježno, želim peti naslov. Nikad nisam sanjao loviti Michaela ili druge naslove, ali jedno je poglavlje zatvoreno i to je način na koji želim pisati budućnost.”

Sjajni vozač Mercedesa je četvrti naslov prvaka osvojio u duelu s Vettelom i osobno vjeruje da je to bila njegova najjača sezona, s obzirom na performanse i broj grešaka koje je napravio, a na svim utrkama osvojio je bodove. Ali kaže da mu je jedina motivacija za dalje izazov kako biti još bolji.

“Kad sam se vratio treninzima, počeo sam vježbati i pitao se ‘zašto treniram’? Koja je moja motivacija? Gdje ću pronaći trening i želju za njim? Koji su ciljevi? Tek sam u posljednjih nekoliko dana vidio da bih mogao biti uz bok Fangiju [koji ima pet naslova] i to je prilično uzbudljivo.”

hamilton“Imali ste uspješnu godinu, kako se vratiti? Šta je iduće? Jeste li još gladni? Želite li se i dalje vratiti tamo, sjediti i davati intervjue? Želite li i dalje pobjeđivati na utrkama i kvalifikacijama? Uživate li i dalje u vožnji bolida? Možete li biti bolji? U kojim područjima možete biti bolji?”

“Prilično je jednostavno. Želim nekako biti bolji nego prošle godine koja je po performansama po meni bila moja najbolja godina. Kako biti bolji od toga? Pokazalo se da je to bila jako, jako dobra godina, ali i dalje je puno područja u kojima se mogu poboljšati.”

Podsjećamo, ovu sezonu nije baš najbolje otvorio, na prve tri utrke nije ostvario niti jednu pobjedu. Ipak, vodeći Vettel mu bježi samo devet bodova koji su itekako dostižni...

Učitaj još novosti