21. 04. 2018 - 22:27
Ricciardo: Kočenje je najvažnija stvar u Bakuu, morate biti na...
907
Shares
Ricciardo: Kočenje je najvažnija stvar u Bakuu, morate biti na granici inače idete u zid

PROŠLOGODIŠNJI POBJEDNIK VN AZERBEJDŽANA

Ricciardo: Kočenje je najvažnija stvar u Bakuu, morate biti na granici inače idete u zid

21. 04. 2018 - 22:27
0
Shares

Prošlogodišnji pobjednik VN Azerbajdžana Daniel Ricciardo kaže da je kočenje najvažnija stvar na uličnoj stazi u Bakuu koja kombinira vrlo visoke brzine i uske spore zavoje i da je vrlo teško pronaći granicu na kočenju. Baku City Circuit najbrža je ulična staza u Formuli 1 na kojoj su bolidi jurili brže od 360 km/h, a središnji dio staze ima neke od najužih zavoja u kalendaru između zidina staroga grada.

Ricciardo je prošle godine pobijedio u haotičnoj utrci u kojoj je Vettel udario Hamiltona iza sigurnosnog automobla i kaže da je Baku drukčiji od ostalih uličnih staza jer se na njoj može preticati.

“Baku je različit od ostalih uličnih staza jer ima mjesta na kojima možete pretIcati. Zapravo puno mjesta na kojima možete preticati”, rekao je Ricciardo.

“Potpuno suprotno Monaku ili Singapuru gdje nema puno mjesta za preticanje. Najteža stvar u Bakuu je kočenje. Toliko je zona kočenja na kojima morate kočiti što kasnije možete, ali nema mjesta za greške. Jednom kad ste odabrali tačku kočenja, ako blokirate kotač u zidu ste.”

“To je najveći izazov Bakua, moći zaista napadati na kočenju. To je tako brza staza, Monako nije tako brza, tu je više stvar u zavojima, a u Bakuu je više do kočenja.”

“Kao uličnu stazu morate ju voljeti, ali i poštovati i razumjeti. Razumijem da, kako bih bio brz, moram biti na granici, ali ako ste blizu može vas ugristi.”

Ricciardo je prošle godine startao 10., ali je u nepredvidivoj utrci uspio pobijediti nakon nekoliko sjajnih pretjecanja, uključujući trostruko preticanje nakon povlačenja sigurnosnog automobila.

 

Učitaj još novosti