17. 04. 2018 - 07:23
Fascinantan podatak: Pobjedniku lude utrke u Kini ne treba...
907
Shares
Fascinantan podatak: Pobjedniku lude utrke u Kini ne treba pole-position, sve pobjede ostvaruje kada starta sa slabijih pozicija

DANIEL RICCIARDO

Fascinantan podatak: Pobjedniku lude utrke u Kini ne treba pole-position, sve pobjede ostvaruje kada starta sa slabijih pozicija

17. 04. 2018 - 07:23
0
Shares

Ferrari je odlično započeo F1 sezonu s dva trijumfa Vettela i sve je bilo izglednije da će pobjednički niz nastaviti i u Kini. Nijemac i hladnokrvni Raikkonen su bili na dvije vodeće pozicije, utrka se dobro odvijala, a onda je Verstappen odlučio se malo poigrati pa se doslovno zabio u Vettela. Nijemac je srećom nastavio utrku, ali ju je okončao tek kao osmi. I to je vratilo Lewisa Hamiltona u šampionsku utrku, iako se činilo da će Ferrarijev pilot imati uvjerljivu prednost. Ona trenutno iznosi samo devet bodova.

Međutim, vratimo se samoj utrci za Veliku nagradu Kine koja je posve neočekivano otišla u ruke Red Bulla. Daniel Ricciardo je ove nedjelje u Kini po šesti put u karijeri slavio na nekoj utrci Formule 1, u iznenađujućem raspletu na stazi u Šangaju, iskoristivši sjajan potez svojih inženjera koji su ga pozvali u boks u idealnom trenutku. Naravno, pomogao mu je i pomenuti incident. Vratio se na stazu s novim, bržim gumama i prošao sve konkurente u direktnim dvobojima za potpuno zasluženo slavlje.

Ricciardo je inače startao sa šeste pozicije, ali je uspio pobijediti. Ono što je posebno nevjerovatno za njega jest podatak da je svih šest pobjeda ostvario kad nije startao s pole-positiona. Tako je prvi put slavio 2014. godine na Velikoj nagradi Kanade kada je startao također šesti. Iste te sezone slavio je i u Mađarskoj sa četvrte startne pozicije te u Belgiji kada je krenuo peti.

Malezijski Sepang bila je iduća utrka na kojoj je pobijedio i tada je startao četvrti, a posljednji put prije nedjeljne pobjede u Kini najbrži je bio lani na Velikoj nagradi Azerbajdžanu kada je odvozio utrku života, pobijedivši s 10. startne pozicije. Zanimljivo, jedan jedini put kada je imao najbrže vrijeme kvalifikacija i imao pole-position, na Velikoj nagradi Monaca 2016. godine, završio je drugi, iza Lewisa Hamiltona. Mnogi smatraju da bi Australac ove sezone se mogao ravnopravno uključiti u šampionsku utrku s prvakom Hamiltonom i sve boljim Vettelom.

Učitaj još novosti