07. 11. 2023 - 13:57
Runi iskren: Pio sam do besvjesti, nisam tražio pomoć
907
Shares
Runi iskren: Pio sam do besvjesti, nisam tražio pomoć

Runi iskren: Pio sam do besvjesti, nisam tražio pomoć

07. 11. 2023 - 13:57
0
Shares

Trener Birmingema, a svojevremeno jedan od najboljih fudbalera na svijetu, Vejn Rundi kazao je da je tokom karijere imao probleme sa alkoholom.

- Imao sam mnogo različitih izazova, na terenu i van njega, a moj izlaz bio je u alkoholu. U ranim dvadesetim, provodio bih po nekoliko dana kući i ne bih izlazio, pio sam do besvjesti. Nisam htio da budem okružen ljudima, jer se ponekad stidite i osjećate da ste iznevjerili one oko sebe - istakao je fenomenalni napadač.

On je rekao da nije tražio pomoć, te da je danas sretan jer je uspio da se izbori sa porokom.

- Nisam znao kako da se nosim sa svim, izabrao sam alkohol da pokušam da sve to podnesem. Bilo je oko mene ljudi sa kojima sam mogao da razgovaram, ali sam izabrao da to ne radim i pokušao sam da se nosim sa svim. Kada to učinite i ne prihvatite pomoć, možete se naći na dnu i ja sam nekoliko godina bio tamo. Zahvalan sam na tome što sada mogu javno da pričam o stvarima kroz koje sam prošao - rekao je Runi.

Za kraj izlaganja imenovao je najboljeg i najgoreg saigrača u Junajtedu.

- Najbolji je vjerovatno bio Daren Flečer. Najgori, ima ih dosta na koje bih mogao da pomislim! Na terenu vjerovatno Nani. Bilo je frustrirajuće igrati sa njim - završio je svoje izlaganje Vejn Runi.

Učitaj još novosti