25. 10. 2023 - 23:55
Ogroman emotivac: Klopp plakao na mobitel nakon što je saznao...
907
Shares
Ogroman emotivac: Klopp plakao na mobitel nakon što je saznao da neće moći kupiti sjajno pojačanje

Ogroman emotivac: Klopp plakao na mobitel nakon što je saznao da neće moći kupiti sjajno pojačanje

25. 10. 2023 - 23:55
0
Shares

Njemački stručnjak Jürgen Klopp je plakao na telefon kada mu je saopšteno da ne može dovesti nekadašnjeg sjajnog nogometaša Kevina Princa-Boatenga.

Ovaj bivši reprezentativac Gane je 2007. godine prešao iz berlinske Herthe u redove Tottenhama za 5.4 miliona funti, no nije impresionirao. Na zimu 2009. godine je posuđen Borussiji Dortmund.

Boateng je tada, u svojim najboljim igračkim godinama, pomogao ‘Milionerima’ da ostvare plasman na šesto mjesto te je Nijemac želio potpisati veznog nogometaša, no finansijski problemi Dortmunda su onemogućili taj transfer.

Uslijedio je transfer u Portsmouth, a u podcastu sa Riom Ferdinandom, Boateng je otkrio da je Klopp plakao na mobitel kada mu je saopšteno da ne može kupiti veznjaka.

“Kada su objavili da dolazim u Dortmund, navijači su kritikovali klub i pitali se zašto me dovode. Rekli su da sam i lud i pitali se ko me doveo.”

“Rekao sam da ću dati život za njega. Svaki igrač bi umro za njega na terenu jer ti daje taj osjećaj samopouzdanja, taj osjećaj ljubavi. Šta god da uradiš, ako pogriješiš, on će biti tu. Trebao mi je taj tip koji će vjerovati u mene jer nakon Martina Jola i Juandea Ramosa niko nije vjerovao u mene. Nisam vjerovao u sebe, jednostavno sam odustao.”

“Imao sam otprilike šest ili sedam kilograma viška, no on mi je dao osjećaj da vrijedim te sam se pokazao u najboljem svjetlu u Dortmundu. Odigrao sam deset utakmica i upisao dvije asistencije. Klopp me nazvao i rekao da klub nema novca i da me ne mogu kupiti. Oboje smo plakali na mobitel jer smo imali zaista vrhunski odnos”, kazao je između ostalog Boateng.

Učitaj još novosti